вівторок, 08 травня 2012 13:26

В Іспанії пошкодили віолончель Страдіварі

В Іспанії пошкодили віолончель Страдіварі
Фото: elmundo.es

В Іспанії під час фотосесії була пошкоджена віолончель роботи майстра струнних інструментів Антоніо Страдіварі. Інформацію про інцидент повідомив газеті El Mundo один із співробітників Національного фонду збереження історичної та культурної спадщини. За його словами, віолончель пошкодили близько трьох тижнів тому.

За наявними відомостями, шийка віолончелі відкололася від інструменту, коли співробітники фонду розставляли для фотографування струнний квартет Страдіварі (дві скрипки, альт і віолончель) в Королівському палаці в Мадриді. Віолончель випадково впала і вдарилася об край столу.

Фахівці заявили, що пошкодження можна усунути. При цьому підкреслюється, що деталь, яка відкололася, не є оригінальною частиною віолончелі. За наявною інформацією, інструмент, виготовлений в 17 столітті, оновлювали в 19 столітті, і тоді шийка була замінена. На звучанні інструменту заміна не відбилася.

У скільки обійдеться ремонт віолончелі Страдіварі, не повідомляється. Вартість самого інструменту об'єктивній оцінці не піддається, але експерти припускають, що якби віолончель продавали, вона б коштувала не менше 20 мільйонів євро.

До теперішнього часу збереглося кілька сотень інструментів, зроблених італійським майстром.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії пошкодили віолончель Страдіварі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі