Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2010 09:24

Скрипку Страдіварі продали за рекордну суму (ФОТО)

Скрипку Страдіварі продали за рекордну суму (ФОТО)
Скрипка "Молітор" (Molitor), створена Антоніо Страдіварі, продана на онлайн-аукціоні за рекордні 3,6 мільйона доларів, повідомляється на сайті Gramophone.

Унікальна скрипка була виставлена на торги інтернет-аукціоном Tariso, що спеціалізується на продажу музичних інструментів. До початку торгів скрипку розраховували продати за 2-3 мільйони доларів. Новою власницею "Молітора" стала скрипачка Енн Акіко Мейерс.

"Молітор" була створена Страдіварі в 1697 році на початку "золотого періоду" знаменитого майстра. На початку XIX-го століття скрипка належала знаменитій паризькій світській пані - Жюлі Рекамьє. Пізніше скрипкою володів генерал наполеонівської армії Габріель Жан Жозеф Молітор, ім'я якого згодом було привласнене інструменту.

Деякі історики музики вважають, що скрипка належала особисто Наполеонові Бонапарту, проте документального підтвердження цієї версії немає.

"Молітор" побив рекорд ціни на музичні інструменти, що належав також скрипці роботи Страдіварі. У травні 2006 року "Хаммер", створений Страдіварі в 1707 році, був проданий на Christie's за 3,544 мільйона доларів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Скрипку Страдіварі продали за рекордну суму (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі