субота, 14 січня 2012 11:53

Український поет виступить на фестивалі в Нікараґуа

Український поет виступить на фестивалі в Нікараґуа

Українського поета та есеїста Василя Махна запросили на 8-ий Міжнародний фестиваль поезії в Нікараґуа, який відбудеться у лютому. Махно стане першим із українських письменників, хто виступатиме на цьому літературному фестивалі.

За його словами, за рахунок перекладів іспанською його творчість поступово входить у латиноамериканський простір.

"Після фестивалю в Колумбії два десятки моїх віршів були перекладені іспанською, згодом, деякі з них навіть друкувалися в Аргентині, тепер очікую також на публікацію у Мексиці, в журналі Literal, тому таке запрошення цілком логічне продовження мого, якщо так можна висловитися, входження у латиноамериканський простір", - розповів Gazeta.ua поет.

Фестиваль триватиме сім днів, кожного дня будуть поетичні читання, на які збираються тисячі слухачів.

"Мені цікаво побачити Нікараґуа, фестиваль проходитиме в місті Ґранада, яке розташоване на березі озера Нікараґуа, мене завжди цікавлять культура, міста, люди й національна кухня. До речі, мої знайомі нью-йоркські французи дізнавшись, що я лечу до Ґранади, озброїли мене електронною адресою одного французького художника, який мешкає у цьому місті майже 15 років. Цікаво буде з ним побачитись", - зазначив Махно.

На фестиваль прийдуть поети більше, ніж 100 країн. Будуть і лауреати Нобелівської премії.

"Хотів би побачитись із Ернесто Карденалем, засновником цього фестивалю, поетом і католицьким священиком, чиє ім'я, по суті, культурна і політична емблема новітніх часів цієї країни. Знаю, що серед запрошених є Дерек Волкотт, нобелівський лауреат, ну і багато інших. Тому найголовніше - це відчути кайф від читання і спілкування. Запевняю, що нові нікараґуанські вірші та есеї будуть", - наголосив поет.

Зараз ви читаєте новину «Український поет виступить на фестивалі в Нікараґуа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі