четвер, 06 грудня 2018 17:20

"Учасницею стала випадково" - Riya розповіла про перемогу у міжнародному музичному конкурсі

"Учасницею стала випадково" - Riya розповіла про перемогу у міжнародному музичному конкурсі
Riya перемогла у конкурсі North Vision Song Contest. Фото: facebook/RIYA

Українська співачка RIYA, справжнє ім'я Валерія Наливайко, перемогла у міжнародному музичному конкурсі North Vision Song Contest із піснею "Полюси".

Змагання є інтернет-аналогом Євробачення і проводиться в YouTube.

Співачка отримала найбільшу кількість балів як від журі, так і від глядачів.

Gazeta.ua поговорила з Валерією Наливайко про перемогу у змаганні.

Як виникла ідея брати участь у цьому конкурсі?

Я взагалі не знала про його існування. Учасницею стала випадково. Десь місяць тому відмітили мою публічну сторінку. Я уже була у списках півфіналістів. Спочатку думала, що це якийсь розіграш, поки офіційні представники не підтвердили, що все серйозно. Вони самі відібрали мій відеокліп із піснею як представника від України.

Про конкурс відомо не так багато. Якщо порівнювати з Євробаченням, що спільного і відмінного?

North Vision Song Contest проводиться з 2013-го у YouTube. Його організовують меломани і фанати Євробачення для таких самих меломанів. Самі якимось чином обирають учасників. Система така ж, як і на Євробаченні: 2 півфінали і фінал, 12-бальна система, розмежування на голосування журі та глядацьке. Загалом все аналогічно до Євробачення. Відмінне лиш те, що North Vision Song Contest не розрекламований і не має телетрансляції.

Чи передбачає перемога у конкурсі якусь винагороду?

Винагороду у вигляді любові глядачів, підйомі у переглядах і підписниках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На скільки зросла кількість українських пісень на радіо

Як з'явилася ваша конкурсна пісня?

Я написала її у співавторстві з Тамілою Дорошенко і Максимом Паламарчуком. Не збиралась показувати на якихось конкурсах. Але приємно, що українська пісня може бути зрозумілою закордонним слухачам.

Саме ця композиція стала моєю відправною точкою: з літа лунає на всіх наших топових радіостанціях, а кліп показують на телебаченні. Це був мій експеримент у музиці, адже мене звикли бачити і сприймати більше як ліричну співачку. У "Полюсах" інші грані: танці, драйв, сексуальність, зухвалість і, можливо, навіть легковажність. Пісня також увійшла до мого дебютного альбому "ЕйфоRIYA" , який вийшов у вересні цьогоріч.

У лютому стартує національний відбір на Євробачення. Чи не плануєте коли-небудь брати у ньому участь?

Звісно, хотілося б. Я часто уявляла себе на сцені Євробачення. Це моя дитяча мрія. Однак ще не час. Я відчуваю, що поки що не готова на 100%. Все-таки там ще та м'ясорубка. Коли буде та сама пісня, в якій я буду абсолютно впевнена, тоді я заявлю про себе. Але, з іншого боку, я не виключаю, що з часом можу "перегоріти" цією ідеєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість виконавців - російські: топ-100 пісень, які українці слухали 2018-го

Як ви почали займатися музикою?

Музичної освіти я не маю. Лише кілька років у музичній школі та далі були уроки вокалу. 8-річною почала ходити до музичної школи з класу бандури і народного співу. Тоді ми жили у місті Рівне. За 2 роки вже у столиці я продовжила займатись народним співом і виступати на фестивалях: "Молода Галичина", "Кримські хвилі", "Кроки", "Червона Рута". З 19 років почала писати пісні. А торік підписала контракт із продюсером Віталієм Пастухом і стала артистом продюсерського центру Artist.ua.


Ви вивчали журналістику, працювали за фахом - зокрема і в Gazeta.ua. Чому обрали саме цю спеціальність?

Пішла на журналіста, бо відчувала тягу до цієї професії. Досвід дуже часто мені допомагає: пишу сама собі прес-релізи, знаю, як себе поводити з журналістами і чого від них чекати. Бувало, сама спрямовувала інтерв'ю чи корегувала, коли журналіст був не впевнений у собі чи не дуже підготовлений до розмови. Також професія навчила досягати свого, бути впевненою та всебічно розвиненою. Бо я писала про музику, мистецтво, моду, авто, науку, освіту, техніку тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 100 найпопулярніших пісень 2018-го

Найвищі бали українці Riya за пісню "Полюси" віддали Ірландія, Фінляндія, Казахстан, Мальта, Румунія, Норвегія, Польща, Угорщина, Іспанія, Нідерланди, Словаччина, Чорногорія та інші країни.

Зараз ви читаєте новину «"Учасницею стала випадково" - Riya розповіла про перемогу у міжнародному музичному конкурсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі