понеділок, 26 жовтня 2015 17:33

У Норвегії українська художниця покаже перфоманс про Майдан та війну

У Норвегії українська художниця покаже перфоманс про Майдан та війну

Відома українська художниця Алевтина Кахідзе виступить із перформансом у норвезькій галереї "Kunsthall Trondheim". Подія відбудеться в рамках Київської бієнале-2015.

Перформанс художниці має назву "Агентство Перемальованих Карт" і триватиме з 26 до 28 жовтня в межах її резиденції в норвезькому місті Тронгеймі. Аудиторію запрошують спостерігати за ним через вікно, пише Cultprostir.

"Протягом 2013 – 2015 років я створила низку карт важливих подій, які зараз відбуваються в Україні: тривалий громадянський протест – Майдан і війна на Донбасі, яка продовжується більше року на сході України. Вони стали красивими, приголомшливими та правдивими. Мабуть, занадто приголомшливими та тяжкими для розуміння, якщо ти не був там. У перформансі ці карти будуть перемальовані на основі моїх знань про садівництво. Головним чином, садівництво – це про політику, тобто – про маленьку політику, оскільки рослини не мають крові і їхній сік світло-зелений, коли рослина гине під мотикою садівника", - розповіла про свої роботи Алевтина Кахідзе.

Перформанс завершиться публічним обговоренням із художницею 28 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії українська художниця покаже перфоманс про Майдан та війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі