четвер, 19 листопада 2020 18:09

У Львівській філармонії виконають твори Гії Канчелі, онлайн-трансляція безкоштовна

У Львівській філармонії виконають твори Гії Канчелі, онлайн-трансляція безкоштовна
У Львівській філармонії зіграють "Нічні молитви" Гії Канчелі, струнний квартет № 4 До мажор Франца Шуберта та "Молитву" Василя Барвінського. Фото: Пресслужба Львівської національної філармонії імені М. Скорика

20 листопада у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика відбудеться концерт "Нічні молитви". Розпочнеться о 19:00 у концертному залі Людкевича.

Звучатимуть твори галицького композитора Василя Барвінського, австрійського романтика Франца Шуберта та грузинського композитора Гії Канчелі. Він - автор музики до понад 40 кінофільмів, серед яких "Кін-дза-дза" і "Міміно". А також десятків хорових, оркестрових творів і мініатюр.

"Канчелі пропонує слухачу унікальний світ, у якому значне місце належить духовності. Його мистецтво інтимне та приватне, з ностальгією. Музика композитора потребує від виконавця вміння "малювати" делікатні мелодії, співзвуччя та дімінуендо", - йдеться в описі заходу.

Композиції виконуватиме струнний квартет. У його складі Микола Гав'юк - скрипка, Петро Тітяєв - скрипка, Вадим Педорич - альт, Денис Литвиненко - віолончель.

Назву події дав твір Гії Канчелі "Нічні молитви" з 4-частинного циклу "Життя без Різдва". Написаний між 1990 та 1995 роками.

Для візуалізації використали роботу українського художника Архипа Куїнджі "Дар'яльська ущелина. Місячна ніч" 1890-1895 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук розповів про новий проєкт

Перед концертом, о 17:30, у фоє концертного залу Людкевича на гостей очікує відкриття виставки художніх робіт львівського митця Валерія Денисенка.

"Метафоричні образи цього художника, поета й письменника ніколи не переживаються як проста реальність. Вони є його мовчазною, чуттєвою присутністю-розмовою. Тому картини митця – це своєрідні хеппенінги, тобто співпадіння баченого з уявним. Це світ у голові митця і світ, що запрошує глядача до гри мистецтва і реальності. Закликає подумати: "Я дихаю! Я живу! Я радію!" - йдеться в анонсі.

Виставка триватиме до 5 січня.

Події відбудуться із дотриманням карантинних обмежень. Квитки можна придбати в касі філармонії.

Також пройде трансляція концерту "Нічні молитви". Її можна буде переглянути за YouTube-каналі Львівської філармонії.

Ознайомитися з іншими подіями Львівської національної філармонії імені Скорика можна за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/events

Зараз ви читаєте новину «У Львівській філармонії виконають твори Гії Канчелі, онлайн-трансляція безкоштовна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі