понеділок, 29 липня 2013 12:35

У київській галереї художниця показала пінопластове житло
7

На цей проект молоду київську художницю Марину Талютто надихнули звичайні коробки з пенопласту для побутової техніки. Працювала над виставкою півроку.

Роботи в "Контейнері порожнечі" надзвичайно мінімалістичні. Коробки, вкриті білою штукатуркою. На стінах розвішані чорно-білі схеми квартир та будинків у розрізі з усією побутовою технікою, диванами, шафами, столами та вікнами.

- На схемах реальні квартири?

- Так, плани квартир - реальне київське житло друзів, родичів та й просто незнайомих людей. Відбирала по принципу різності планування - від однокімнатних до різних приватних будинків. Тут є складні багатокімнатні простори і зовсім прості. Пінопластові форми коробок я трансформувала в об'єкти, які також нагадують плани квартир за своєю формою з усіма вікнами, комірками і тому подібного.

- Чому лишили їх білого кольору?

- Бо вони нагадують білі стіни квартир. Виклала об'єкти поруч з планами щоб показати їхню схожість. Біле примарне місто з його багатоповерховими новими будинками, які чекають свого власника. Інколи вони багато років можуть стояти порожніми. А для більшості людей - власне житло - одна з мрій, цілей у житті.

- Назва "Контейнер порожнечі" символізує примарність такої мрії?

- Люди планують колись купити своє власне житло, тому вони формують в своїй уяві розташування майбутньої квартири, якою технікою побутовою вони її заповнять. Інколи мрія так і залишається лише мрією. Тому і сформувалася така назва проекту. Можна сказати, що квартири "для обробки" примарні, як замки на піску, і схожі на пустелю. Це мрія, якій не судилося матеріалізуватися і наповнитися живим життєвим змістом і щастям своїх мешканців. Після досягнення цієї мети виникне нова, людина матиме новий "об'єкт бажань" - і так до нескінченності...

Проект художниці Марини Талютто "Контейнер порожнечі" можна побачити в галереї "Боттега" по вулиці Михайлівській, 22б (неділя та понеділок вихідні).

Виставка триватиме до 10 серпня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У київській галереї художниця показала пінопластове житло ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі