Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2013 17:15

У Мистецькому Арсеналі духовенству і Януковичу не показали скандальну картину "Страшний суд"
35

Сьогодні в Мистецькому Арсеналі стартувала виставка "Велике і Величне", присвячена відзначенню 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Урочисто її відкрив президент України Віктор Янукович.

Голова УПЦ Московського патріархату Митрополит Володимир та голова УПЦ Київського патріархату Філарет зустрілися і обмінялися поцілунком.

Грала камерна інструментальна музика. У першу чергу виконали Гімн України. Також були класичні веселі італійські мелодії. Президент оглянув декілька залів виставки.

На відкритті також побували члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, а також апостольський нунцій Едвард Томас Галліксон, глава УГКЦ блаженніший Святослав (Шевчук), єпископ Євстратій (Зоря) УПЦ КП, керуючий справами УПЦ владика Антоній (Паканич) та інші.

Серед політиків, які побували на виставці - перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, голова КМДА Олександр Попов, депутат Ганна Герман, віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, секретар Київради Галина Герега, перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, а також ряд послів.

1000 творів українського мистецтва можна побачити до 22 вересня. Серед них роботи із колекцій 35 художніх, історичних та археологічних музеїв України. Виставка охоплює історичний період тривалістю понад п'ятнадцять тисячоліть - від доби палеоліту і до сьогодення.

Одну з таких сучасних картин до показу в рамках виставки заборонили. Це робота Володимира Кузнєцова "Коліївщина: Страшний суд", яку він упродовж кількох днів готував до відкриття виставки у Мистецькому Арсеналі. Художник припустив, що причиною заборони його роботи стала наявність на ній сюжету про неправедних священнослужителів, що нудяться в пекельних муках.

Зараз ви читаєте новину «У Мистецькому Арсеналі духовенству і Януковичу не показали скандальну картину "Страшний суд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі