пʼятниця, 22 вересня 2017 21:46

У центрі Києва організують масштабний перформанс

У центрі Києва організують масштабний перформанс

У суботу 23 вересня на столичному майдані Незалежності група з 12 людей ходитиме, утримуючи своїми тілами довгі жердини. Це перформанс художниці Марії Плотнікової - Stick Apart — По\роз'єднані. Учасники утворять колективне тіло, яке рухатиметься в просторі лише до того часу, поки кожен жертвуватиме собою заради спільної справи. Підкреслює неоднозначність сприйняття: коли жердини почнуть падати — учасників жалітимуть, оскільки вони "програли". Водночас — коли вони вивільнятимуться від необхідності утримувати жердини — відчують полегшення і свободу.
Репетиція відбулась 17 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптор показав воду з пластику


"Це перший перформанс, до якого я приєдналася, не маючи стосунку до авторства ідеї і арт-простору, - каже учасниця Анна Костюк. - Побувала в центрі молекули перформансу. У кожного була своя роль — і вони рівноцінні — керманич, двигун, той, хто з'єднує. У кожного — нелегке завдання. Іноді хтось, щоби втримати цілісність конструкції — йшов на випробування болем, хтось переборював власний страх зробити боляче іншому, перед кимось ставала проблема вибору. Все як у житті".

Перформанс Stick Apart — По\роз'єднані пройде двічі — на майдані Незалежності і в Мистецькому арсеналі в рамках фестивалю молодих художників.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва організують масштабний перформанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі