середа, 20 вересня 2017 12:19

Скульптор показав воду з пластику
8

"Ходіння по воді" Назар Білик
Фото: facebook
"Ходіння по воді" Назар Білик
"Ходіння по воді" Назар Білик
"Ходіння по воді" Назар Білик
"Ходіння по воді" Назар Білик

Київський скульптор Назар Білик в рамках міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY-2017, який удванеадцяте відбувся на о. Бірючий, поблизу с. Кирилівка на Херсонщині, презентував роботу "Ходіння по воді". З поліефірної смоли створив напівпрозорий куб, у якому зобразив морські хвилі.

Автор: facebook
 

"BIRUCHIY-2017 висмикнув мене з міського ритму, як ніколи. Хотілось відволіктись та побути біля моря, тому робота цього року дуже пов'язана з основним середовищем Бірючого острова – морем, - написав митець на сторінці у Fаcebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця створила труси із кахлю


"Робота "Ходіння по воді" – це звернення до біблійної оповіді про чудо. Про його можливість у нашому житті. Про наше бажання та сподівання на нього. Ось чому невелику лабораторію з перетворення рідкої субстанції на тверду матерію, по якій можна пройти, я влаштував на острові. Це модель, що вийшла внаслідок моїх експериментів та роздумів про чудо. Чудо – це зміна природного ходу явищ та порушення відомих законів. Останнім часом ми все рідше вживаєм це слово, адже технічний прогрес, відкриття та експерименти можуть ствердити нас у власній "божественності".
Мої роздуми про чудо були не тільки як про загальне явище, а саме про той аспект чуда, що спонукає людину чогось прагнути. Робота торкається теми чуда як дуже важливої потреби в житті людини, здійснення якої завжди шукають багато хто з нас, мріючи про що-небудь. Бажання здійснити нездійсненне змінює реальність, незгода з природою та віра в надприродне по суті і відкриває наші глибинні прагнення", - каже Назар Білик.

Міжнародний симпозіум сучасного мистецтва проходить протягом 12 років на острові Бірючий, поблизу селища Кирилівка на Херсонщині. Заснували його підприємець Генадій Козуб із художником Володимиром Гулічем.

Зараз ви читаєте новину «Скульптор показав воду з пластику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі