середа, 11 травня 2022 00:10

Стало відомо, чи потрапив гурт Kalush Orchestra до суперфіналу Євробачення-2022

Стало відомо, чи потрапив гурт Kalush Orchestra до суперфіналу Євробачення-2022
Україна потрапила до суперфіналу Євробачення. Фото - Facebook

Оголосили результати першого півфіналу міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2022. Український реп-гурт Kalush Orchestra, який представляє Україну, потрапив до суперфіналу. Музиканти витупали під номером 6. Гурт виконав реп-фольк пісню Stefania, присвячену мамі вокаліста Олега Псюка.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Номер Kalush Orchestra, який вони представили у першому півфіналі конкурсу, відрізнявся від попереднього задуму - музикантам довелось зменшити присутність на сцені синьо-жовтої символіки, оскільки організатори конкурсу вимагають, щоби виступи не мали політичного меседжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kalush Orchestra виступив на сцені "Євробачення-2022"

Відтак Kalush представить Україну в фіналі конкурсу, який відбудеться в суботу, 14 травня.

Також до фіналу потрапили Швейцарія, Вірменія, Ісландія, Литва, Португалія, Норвегія, Греція, Молдова, Нідерланди.

Олексій Жембровський, режисер-постановник компанії Friends Production, пояснив, як обирали образи й декорації для виступу Kalush Orchestra. За його словами, візуал постановки сфокусований на енергії музикантів Kalush Orchestra та "сильному духові українців", тож має донести основні меседжі і нагадати про боротьбу України - навіть без використання національної символіки. "Усі костюми розроблені спеціально для шоу. Незмінною залишилася рожева панама Олега — знаковий елемент гурту. Ми доповнили образи, залишивши незмінною самобутність гурту. Особливу увагу приділили українському корінню", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чи потрапив гурт Kalush Orchestra до суперфіналу Євробачення-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі