середа, 27 травня 2015 12:05

США повернули Італії 25 незаконно вивезених артефактів

США повернули Італії 25 незаконно вивезених артефактів
Посол США Джон Філліпс, міністр культури Італії Даріо Франческіні. Фото: AP

Етруські вази, фрески I століття та рідкісні книги, раніше незаконно вивезені з Італії, будуть повернуті в країну з американських музеїв, університетів та приватних колекцій, повідомляє у вівторок агентство Associated Press.

"Італія багата своєю культурною спадщиною і тому була змушена потерпати від розграбування артефактів", - сказав посол США в Італії Джон Філлліпс. Він додав, що за оцінками Інтерполу щорічний прибуток від незаконної торгівлі об'єктами культурної спадщини перевищує $9 млрд.

Реліквії, про які йдеться, були або передані владі США власниками або конфісковані поліцією після того, як були виявлені в каталогах аукціонних будинків christie's і sotheby's, списках галерей, знайдені в результаті митних оглядів або в ході судових розглядів.

Серед предметів, які повернуться на історичну батьківщину - етруські вази з музею мистецтв Толідо і Миннеапольского інституту мистецтв, манускрипт 1500-х років, вкрадений з туринської архиєпархії у 1990-х роках і виявлений в Південно-Флоридському університеті.

Поліція наголошує, що більшість колекціонерів і музеїв охоче віддали артефакти, після того, як дізналися, що вони були вкрадені.

Зараз ви читаєте новину «США повернули Італії 25 незаконно вивезених артефактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі