Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2007 10:39

Сьогодні День мучениці Тетяни

Православна церква 25 січня відзначає день пам`яті покровительки вищої школи - святої мучениці Тетяни. Традиційно Тетянин день широко святкує студентство.

Як свідчить церковний переказ, свята Тетяна жила в Римі на межі другого і третього століть, за часів жорстоких гонінь на християн. Її батько, знатний римлянин, таємно сповідав віру в Ісуса і виховав свою дочку в християнському дусі. Вона не вийшла заміж і присвятила себе служінню Богові.

Одного разу язичники схопили Тетяну, щоб примусити її поклонятися ідолам і приносити їм жертву. Але в храмі Аполлона, куди привели діву, вона промовила молитву Христу - і стався землетрус. Язичницький ідол розколовся на частини, а уламки храму похоронили під собою жерців.

Язичники катували Тетяну. Під час тортур відбувалися багато чудес: кати, про прозріння яких молилася свята, увірували в Христа, ангели відводили від Тетяни удари і били її мучителів, з її ран замість крові текло молоко, а в повітрі розливалися пахощі.

Язичники не зломили віру Тетяни і стратили її. Разом з мученицею також стратили її батька.


Зараз ви читаєте новину «Сьогодні День мучениці Тетяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі