четвер, 03 травня 2018 21:45

"Шаровари – вже давно не Україна" - режисерка розповіла, яким має бути патріотичне кіно

"Шаровари – вже давно не Україна" - режисерка розповіла, яким має бути патріотичне кіно
Марися Нікітюк вважає, що історичні костюми треба залишити в спокої. Фото: CutInsight

500 млн грн державних коштів виділили Міністерству культури для зйомок патріотичного кіно у 2018 році.

Українська режисерка Марися Нікітюк в інтерв'ю для Укрінформу розповіла, якими мають бути фільми патріотичного спрямування.

"Треба бути щирим, а не придумувати якусь фігню, щоби всіх надурити і зробити "стопудово патріотичне кіно". Якщо не дурити і не загравати з бюрократичними системами, а бути чесним із собою і з глядачем у першу чергу, то у тебе й так вийде українське кіно про Україну, бо ти тут живеш. І у тебе будуть українські актори, які принесуть свій колорит – хтось буде з Прилук, хтось з-під Києва – і все, це буде український продукт", - вважає режисерка.

При цьому, на її думку, не потрібно навмисно вдягати героїв у народне вбрання, щоб підкреслити патріотичність стрічки.

"Шаровари – вже давно не Україна. Це історичний костюм, який треба залишити в спокої. Мені подобається, коли в моду входять елементи етнічного формату, коли ходять красиві хіпстерські хлопчики з бородами і з оселедцем. Ти ніби переосмислюєш глибинні елементи костюму насправді. Але це не означає, що ми повинні стовідсотково приймати якісь речі лише тому, що вони колись мали місце бути", - каже Нікітюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди витратять гроші, виділені на кіно - голова Держкіно Пилип Іллєнко

Стрічку "Серафима", яка стане другим повнометражним фільмом режисерки Марисі Нікітюк, відібрали для участі в одній з програм Каннського міжнародного кінофестивалю. Картину зняли за мотивами однойменного роману Олеся Ульяненка.

Зараз ви читаєте новину «"Шаровари – вже давно не Україна" - режисерка розповіла, яким має бути патріотичне кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі