вівторок, 16 січня 2018 13:58

Розповіли, чому в новорічну ніч на ТБ показували "Іронію долі"

Розповіли, чому в новорічну ніч на ТБ показували "Іронію долі"
Сергій Костинський пояснив, чому була можливою трансляція "Іронії долі" Фото: LIWLI.ru

Член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський пояснив, чому була можливою трансляція "Іронії долі" в новорічну ніч.

"Для вас, напевно, дивно, чому через такі перевірені часом радянські картини Нацрада застосовує певні санкції. Дивно починається не тоді, коли транслюються такі фільми. А коли ці актори, громадяни РФ, підтримують військову агресію своєї країни проти української держави. Це має бути дивним для нас. Наступне — результати. Якби ці люди утрималися б від будь-яких оцінок як артисти, яких люблять і на території Росії, і на території України, жодних питань не було б, але чомусь вони стали на позицію, що вони хочуть грати в політику", - каже Сергій Костинський в ефірі "Громадського радіо"

Робоча група пропонує Верховній Раді заяву, в якій прописує 5 проблем, наявних сьогодні в інформаційному просторі. Серед них трансляція радянських фільмів за участі акторів, які потрапили в перелік осіб, що створюють загрозу для національної безпеки України.

"Було створено перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Але існує певна колізія між Законом України "Про кінематографії" і Законом України "Про телебачення і радіомовлення". Річ у тім, що Закон України "Про кінематографію" обмежує дію переліку осіб тільки для фільмів, які виготовлені після 1991 року. В Законі України "Про телебачення і радіомовлення" таких обмежень немає. Там чітко прописано, що будь-який телеканал не має права транслювати будь-який фільм з такими особами. Ми виступаємо із заявою до парламенту: друзі, давайте обговорювати ці проблеми. Там, де не діє держава, діє громадськість. Ми неодноразово бачили, що приїжджають артисти з РФ, які висловлювалися проти України, і звичайні громадяни зривали ці концерти", - каже Костинський.

Телеканали "Інтер" та "СТБ" показали фільм "Іронія долі", у якому бере участь Валентина Тализіна, російська акторка з "чорного списку" Міністерства культури.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому в новорічну ніч на ТБ показували "Іронію долі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі