вівторок, 20 березня 2018 10:15

Російських акторів з "чорного списку" потрібно саджати у тюрми - голова Нацради

Російських акторів з "чорного списку" потрібно саджати у тюрми  - голова Нацради
Акторам потрібно забороняти в'їзд в Україну, потрібно порушувати кримінальні справи, саджати у тюрми

Голова Нацради з питань теле– і радіомовлення Юрій Артеменко пропонує внести зміни до закону "Про кінематографію".

Артеменко вважає, що "чорні списки" російських акторів не повинні впливати на заборону усього фільму за їхньої участі. Очільник Нацради вважає, що це невиправдані заходи безпеки, пише LB.ua.

"Проблема з "чорними списками" існує давно. Через те, що актора внесено у "чорний список", у нас забороняється демонстрація фільму. Але іноді сам фільм не несе пропаганди і має міжнародне визнання. Однак, суто за формальними ознаками ці фільми у нас заборонені", – сказав Юрій Артеменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маестро" Рєзнік і режисер Меньшов поповнили "чорний список" Мінкульту

На підтвердження своєї думки, Артеменко назвав фільми "Іронія долі або з легким паром" та "Життя ПІ".

"Акторам потрібно забороняти в'їзд в Україну, потрібно порушувати кримінальні справи, саджати у тюрми. Фільми потрібно оцінювати з точки зору загрози для України. Це велика дискусія. Закон потрібно модернізувати", – говорить Голова Нацради.

Нагадаємо, що перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, встановлює Мінкультури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Періодично цей перелік поповнюється.

Зараз ви читаєте новину «Російських акторів з "чорного списку" потрібно саджати у тюрми - голова Нацради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі