понеділок, 24 липня 2017 16:14

Рок-співак знайшов невідому картину Енді Ворхола

Американський рок-співак Еліс Купер знайшов на своєму складі для зберігання речей раніше невідому роботу легендарного художника Енді Ворхола.

Картина пролежала на складі, скручена в рулон, більш як 40 років. Вона ніколи не була в рамі. Зараз зображення оцінюють у мільйони доларів. Музикант стверджує, що не продаватиме її, а повісить у себе вдома. Про це повідомляє Тhe Guardian.

Робота входить до серіЇ Warhol's Death and Disaster. На ній зображений червоний електричний стілець. В основі зображення використана газетна фотографія, зроблена 13 січня 1953 року в камері смерті в тюрмі Сінг-Сінг, де стратили Розенберга Джуліуса і Етель за змову з метою передати атомні секрети російським спецслужбам.

Автор: Тhe Guardian
  Робота з серії Warhol's Death and Disaster
Робота з серії Warhol's Death and Disaster

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину українського художника продали у США за рекордні $21,2 млн

Купер придбав картину Ворхола за 2,5 тис. дол. Але сам Купер дуже смутно пам'ятає момент купівлі роботи. На питання про те, чому її зберігав на складі зі старими гітарами та іншими артефактами, Купер відповів, що боявся зберігати цінну річ у себе вдома.

У листопаді 2015-го "зелену версію" цієї картини продали на аукціоні Christie's за 11,6 млн дол. Робота, яку знайшов Купер, не підписана і без перевірки автентичності коштує набагато менше. Фонд візуальних мистецтв Енді Ворхола припинив роботу з перевірки автентичності 2011 року, після тривалого судового розгляду стосовно автопортрета, що належить британському колекціонеру Джо Саймону, коли аутентифікація роботи не підтвердилася. Це робить неможливим встановлення автентичності знайденої картини.

20 липня в київській галереї "Ізоляція" за участі автора відкрили виставку американського фотографа Крістофера Макоса.

Зараз ви читаєте новину «Рок-співак знайшов невідому картину Енді Ворхола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі