четвер, 16 березня 2017 09:36

Робочі на заводі не хотіли працювати над скандальною платівкою Sex Pistols

Робочі на заводі не хотіли працювати над скандальною платівкою Sex Pistols
Sex Pistols - британська панк-рок-група

16 березня 1977 року з учасниками британської панк-групи The Sex Pistols було розірвано контракт. Представники компанії A&M зробили це через 6 днів після підписання. Залишок копій синглу "God Save The Queen" в кількості 25000 штук був знищений, музиканти отримали всього $127,500.

10 березня того ж року на площі біля Букінгемського палацу Sex Pistols підписала контракт з A&M Records. Відразу після підписання контракту музиканти вирушили в офіс компанії, де влаштували переполох, налякавши своєю поведінкою співробітників лейбла. Менше ніж через тиждень компанія анулювала контракт з групою. Виконавчий директор лейблу в Англії Дерек Грін пояснив це рішення переглядом своїх поглядів по відношенні до колективу. Кілька днів по тому з'ясувалося, що один з приятелів учасника гурту Роттена напередодні погрожував розправою другу Гріна.

28 березня відбувся дебют Сіда Вішес як учасника Sex Pistols в лондонському "Notre Dame Hall". У травні група підписала контракт з компанією Virgin Records. Лейбл Virgin був готовий випустити сингл "God Save the Queen", однак виникли нові перешкоди. Робочі на заводі по виробництву пластинок влаштували страйк на знак протесту проти пісні, в якій група ображає королеву. Пакувальниця відмовилися робити для пластинок конверти, на яких Єлизавета II була зображена з англійської шпилькою на губах. Йшлося про пісню - "God Save the Queen". Після тривалих переговорів виробництво синглу все ж було розпочато 27 травня. Кілька власників великих торгових мереж відмовилися продавати пластинку. Сингл був заборонений на радіостанціях.

"Sex Pistols" набули статусу найскандальнішої групи за всю історію існування музичної індустрії.Вони стали справжнім втіленням субкультури "панк".

Sex Pistols - британська панк-рок-група, утворена в 1975 році. Колектив став уособленням субкультури панку. Група вважається одним з найвпливовіших колективів 1970-х років. Спочатку до складу входили вокаліст Джоні Роттен, гітарист Стів Джонс, барабанщик Пол Кук і бас-гітарист Глен Метлок. 1977 Метлок був замінений Сідом Вішесом. У 2006 році група була включена в американський Зал слави рок-н-ролу.

Зараз ви читаєте новину «Робочі на заводі не хотіли працювати над скандальною платівкою Sex Pistols». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі