Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 16:39

Режисер першого українського 3D мультика розповіла про Бабая

Режисер першого українського 3D мультика розповіла про Бабая
Фото з сайту: news.liga.net

На київський студії "Укранімафільм" поновились зйомки першого повнометражного мультфільму в форматі 3D "Хто боїться дядечка Бабая?".

Режисер картини Наталя Марченкова працює над нею вже 6 років.

"Кошторис картини 10,5 мільйона гривень. На такий проект кошти може дати тільки держава. У нас немає збуту, системи прокату. Мультфільм може й не окупитися", - розповідає вона.

Вона говорить: "В нас тільки деякі персонажі зроблені в 3D. А взагалі "Бабай" це традиційна мальована техніка. Все спочатку створюється на папері потім прорисовується потім розфарбовується. Эдине, що в нас помінялася з часів Діснея - не ручна заливка й зарисовка, а в комп`ютері".

"Бабай" — це сюжет такої собі авантюрної мандрівки, як "Швейк". Пригоди дівчинки, яка йде рятувати дідуся й бабусю, й на дорозі їй зустрічаються різні персонажі, з якими вона взаємодіє".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жив-був пес" очолив рейтинг 100 найкращих мультфільмів радянської доби

"Дуже багато персонажів і в селі де вона живе, і в чарівному світі - повний набір українських фольклорних персонажів, чорт, відьма, Змій Горинич", - додає режисер.

"Сам Бабай тим страшний, що краде дітей й перетворює їх в жахи. От вони в нас у 3D, тому що їх багато, зі страшною швидкість літають, звиваються, верещать по всьому фільму. Бабай моторошний. Довго билися над ним художники. Варіанти були різні. Він мав бути високий, затьмарювати собою усе, а в той же час в деяких моментах дурний, ми ж не можемо показувати зло, таке яке воно насправді, тому що не можна дітей лякати їм треба казати що все понарошку. Спочатку думали що це буде просто згусток енергії, який з'являтиметься й зникатиме не звідки, слава богу комп'ютер може все. Потім композитор написав пісню Бабая й вона нас повела в зовсім іншому напрямку. Бо вона виявилася дико енергійна, й така хуліганська, з підскоками. Тому додали йому комічні деталі - то кістки розсипаються ,то щось впаде від його доторку".

Бабай в мультфільмі говорить голосом актора Віктора Андрієнка.

"Народні артисти із задоволенням погоджуються озвучувати дитячі казки. Люблять свистіти, реготати, корчити із себе якихось жабенят. Лариса Доліна у моєму фільмі "Що тут коїться іще?" залюбки співала українською", - розповідає Наталя Марченкова.

Також на студії "Укранімафільм" знаходяться в розробці серіали "Пригоди Котигорошка та його друзів" та "Нові пригоди капітана Врунгеля".

Зараз ви читаєте новину «Режисер першого українського 3D мультика розповіла про Бабая ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі