Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 11:16

Найуспішнішим мюзиклом Бродвею став "Король лев"

Найуспішнішим мюзиклом Бродвею став "Король лев"
Сцена з вистави "Король лев". Фото з сайту. sergeyelkin.blogspot.com

Мюзикл "Король лев" з піснями Елтона Джона, поставлений Джулі Теймор в 1997 році, став найкасовішим мюзиклом Бродвею. Він випередив "Привид опери" Ендрю Ллойда Уеббера, повідомляє The Hollywood Reporter.

Загалом, мюзикл, поставлений за мультфільмом студії Disney, заробив 853,8 мільйона доларів, тоді як "Привид опери" за 24 роки свого існування виручив 853,1 мільйона доларів.

"Все це - завдяки Джулі Теймор. Її бачення, її невичерпна захопленість цією постановкою, її незвичайні художні таланти й лежать в основі цього неймовірного успіху", - заявив продюсер і президент театрального підрозділу Disney Томас Шумахер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кончаловський зніме "Лускунчика" в 3D за $90 млн

"Король Лев" приніс Джулі Теймор шість премій "Тоні", у тому числі за кращий мюзикл, кращу хореографію і кращі костюми. Вона стала першою жінкою, яка була удостоєна цієї нагороди.

Бродвейська виручка цієї постановки виявилася трохи меншою, ніж касові збори мультфільму, який зібрав 951 мільйонів доларів.

Минулої осені "Король Лев" був випущений заново в 3D-версії, яка принесла творцям картини додаткові 170 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Найуспішнішим мюзиклом Бродвею став "Король лев"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі