четвер, 25 лютого 2010 17:20

Кончаловський зніме "Лускунчика" в 3D за $90 млн

Кончаловський зніме "Лускунчика" в 3D за $90 млн

Російський режисер Андрій Кончаловський знімає 3D-анімацію "Лускунчик", за мотивами казки німецького романтика Ернста Гофмана. Бюджет $90 млн. Картина вийде в прокат до Нового року.

Гроші для фільму дали продюсери з Росії, Британії й Америки. Знімають на студії "Стерн" у Будапешті.

"Я тридцять років мріяв зняти таке кіно, - розповів Кончаловський. - Тепер, коли комп"ютерна графіка зайшла так далеко, я можу здійснити свою мрію. Дія фільму відбувається в 20 роках минулого сторіччя в Відні. Сценограф Кевін Фіппс, який свого часу працював зі Стенлі Кубриком, Девідом Лінчем і Тімом Бартоном, збудував геніальні декорації різдвяної Європи з величезним ляльковим будинком і гігантською різдвяною ялинкою".

Мишачого короля зіграє американський актор Джон Тортуро, Мишильду - англійка Франсіс де ля Тур. В ролі Марі зніматимуть 12-річну американську школярку Елль Фаннінг, а її матері - дружину Кончаловського актрису Юлію Висоцьку.

За музичне оформлення фільму взявся автор американської рок-опери "Ісус Христос - суперзірка" Тім Райс. Він аранжував вісім опер Петра Чайковського й написав до них тексти.

"Андрій казав мені, що після фільму поставить мюзикл за цією казкою, - розповів Райс. - Я в захваті від цієї ідеї. Це найгарніша різдвяна історія, яка може скласти конкуренцію таким мюзиклам, як "Чикаго" чи "Мулен Руж".

Кончаловський зняв 25 фільмів. Працював з акторами Джоном Войтом і Еріком Робертсом. Одружений був 5 разів. Має 7 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Кончаловський зніме "Лускунчика" в 3D за $90 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути