четвер, 29 березня 2012 11:22

Рембрандт написав свою дружину у парі зі старим рабином

Невідома раніше картина Рембрандта цього тижня представлена публіці у Вобарнському абацтві у Бедфорширі, повідомляє BBC. Це портрет старого чоловіка.

Полотно, відоме як "Старий рабин", востаннє експонували 1950 року. З того часу картина висіла в окремій кімнаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портрет молодого Рембрандта купили за 5 мільйонів доларів

В минулому році Ернст ван де Ветерінг, провідний експерт з творчості художників 17 століття, був запрошений для вивчення роботи.

Він дійшов висновку, що картина є "видатним зразком мистецтва Рембрандта", який вражаюче зображає "гідність людини в старості".

"Це відкриття є прекрасним доповненням до вже існуючої багатої колекції голландського мистецтва", - сказав генеральний директор Джонатан Ірбі.

"Ми дуже раді, що можемо показати цю вишукану картину громадськості. Тим більше, відвідувачі зможуть розгледіти її дуже близько, на відстані кількох сантиметрів", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ван Гог намалював дві картини на одному полотні

Вважають, що картина у Вобарні і відомий портрет дружини Рембрандта Саскії (зберігається у Ґемальдеґалері в Берліні), належать до парної серії.

Обидві були написані 1643 року на панелі червоного дерева однієї породи. Також схожими є загальні риси дизайну і біблійний стиль полотен.

Зараз ви читаєте новину «Рембрандт написав свою дружину у парі зі старим рабином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі