середа, 21 березня 2012 18:03

Ван Гог намалював дві картини на одному полотні

"Натюрморт з луговими квітами і трояндами" роботи Вінсента Ван Гога є оригіналом. Про це оголосили вчені під керівництвом Луїса Ван Тілборга з музею Ван Гога в Нідерландах.

Мало того, під натюрмортом виявили ще одну картину пензля Ван Гога, повідомляє BBC News.

Ця картина зберігалася в музеї Кроллера-Мюллера (Нідерланди), з 1974 року. Але в 2003 році картину визнали підробкою через не типовий для Ван Гога стиль письма та розмір полотна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ван Ґоґ подарував своє вухо повії

Вважається, що картина була написана в період після 1886 року, коли Ван Гог жив у Парижі разом зі своїм братом.

Спочатку художник зобразив двох борців. Але пізніше поверх цього зображення він написав натюрморт. Нова методика з використанням рентгенівських променів дозволила експертам побачити першу картину за натюрмортом.

Мазки пензля і фарб виявилися типовими для Ван Гога. Крім того, виявилося, що полотна такого розміру, тоді вибирали для картин, на яких планували зображати людей. Це було відмінною рисою Антверпенської академії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ван Ґоґ кілька разів намагався накласти на себе руки

Два роки тому фахівці з музею Ван Гога виявили ще одну картину, як вважали підробкою під Ван Гога, але виявилася справжньою

У 1975 році власник картини Дірк Ханнема оголосив, що відкрив досі невідому картину Ван Гога. Однак він був відомий наявністю численних підробок у своїй колекції, йому ніхто не повірив. Тим не менше, робота під назвою "Млин Ле Блют-фін", яку Дірк Ханнема купив у паризького торговця, а потім залишив невеликомуо музею, дійсно була написана самим Ван Гогом.

Зараз ви читаєте новину «Ван Гог намалював дві картини на одному полотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі