вівторок, 02 березня 2010 09:39

Картину Рембрандта хочуть вивезти з України (ФОТО)

 

В Дніпропетровському художньому музей знайшли жіночий портрет, намальований голландським художником 17 ст. Рембрандтом Ван Рейном. Минулого тижня до музею приїхали мистецтвознавці із Голландії. Вони хочуть зробити остаточну експертизу полотна, а потім показати цю картину у своїх музеях.

"Картина потрапила до музею 1968-го, - розповів кореспонденту Gazeta.ua директор музею Володимир Кулічихін. - Якийсь чоловік приніс її до музею, запропонував купити за 20 рублів. Це були дві розламані дощечки. Через кілька років реставратори почали змивати з них бруд і побачили підпис Рембрандта".

За словами директора полотно возили до Києва та Москви.

"У 80-х московські мистецтвознавці на 90% були впевнені, що картину писав дійсно Рембрандт. Але остаточної експертизи не робили. Три роки тому показували цю картину у музеї, а тепер вона лежить у фондосховищі", - зауважив Кулічихін.

Цього року полотном зацікавилися голландські мистецтвознавці.

"Найперше їм було цікаво подивитися на картину. Тепер вони хочуть зробити остаточну експертизу, щоб упевнитися на 100%, - додав директор музею. - А потім хочуть підписати з нами договір, щоб показати картину у себе".

Вартість "жіночого портрету" Рембандта мистецтвознавці оцінюють у $2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Картину Рембрандта хочуть вивезти з України (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі