четвер, 01 березня 2012 14:56

Завдяки благодійникам картину Тиціана повернули громадськості

Національна Галерея Шотландії та Лондонська Національна галерея викупили картину Тиціана "Діана і Каллісто" за 45 мільйонів фунтів стерлінгів. Цього було досягнуто після тривалих переговорів з благодійними фондами та попереднім власником, герцогом Сазерлендом.

Картина була частиною великої колекції герцога, яка включає також роботами Рафаеля, Рембрандта і Пуссена. У 2007 році власник заявив про те, що планує продати кілька полотен. Після цього Національна галерея Шотландії та Лондонська Національна галерея оголосили про початок кампанії зі збору коштів на придбання картин.

За зібрані кошти мали бути викуплені дві картини Тіціана - "Діана й Актеон" та "Діана і Каллісто". Першу музею вдалося придбати у 2009 році.

Ініціатори акції наражались на критику з боку противників проведення подібних кампанії у час економічної кризи. Саме через складне фінансове становище багатьох спонсорів акцію ледь не зірвали.

Керівники галереї стверджують, що саме завдяки щедрості благодійних інституцій та розуміння ситуації з боку приватних осіб вдалося купити картину. Зокрема, сам герцог Сазерленд зробив значну знижку на полотно.

Директор Національної галереї Ніколас Пенні сказав: "Протягом більше 100 років, ці дві великі картини Тиціана були видатним серед шедевром, що знаходився у приватних руках". "Тепер ми в змозі забезпечити громадськості доступ до них, незважаючи на період економічних труднощів", - додав він.

"Діана і Каллісто" та "Діана й Актеон" були написаніі у XVI століття художником Тиціаном. Їх вважають одними з його найбільших творів. Сьогодні картина "Діана й Актеон" перебуває у регіональному турі Великобританією.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки благодійникам картину Тиціана повернули громадськості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі