вівторок, 28 лютого 2012 16:05

"Сплячу дівчину" віддадуть за 40 мільйонів доларів

"Сплячу дівчину" віддадуть за 40 мільйонів доларів

За "Сплячу дівчину" (Sleeping Girl) Роя Ліхтенштейна сподіваються виручити не менше 40 мільйонів доларів - в усякому разі, саме така попередня ціна.

Роботи відомого американського діяча поп-арту останнім часом ростуть у ціні: нагадаємо, що 2011 року ще одна робота Ліхтенштейна, "Я бачу всю кімнату ... Але в ній нікого немає!" (I Can See the Whole Room! ... And There's Nobody in It!), Була продана на торгах Christie's за 43,2 мільйона доларів, встановивши новий рекорд вартості для робіт художника.

Як і "Я бачу всю кімнату", картина "Спляча дівчина" входить в популярний цикл робіт Ліхтенштейна, створений в 1960-і роки і поєднує в собі помітну образність поп-арту з графічним стилем книг коміксів. Дослідження естетики коміксу і поп-арту стало лише одним з етапів довгої творчості померлого в 1997 році художника ,який звертався в подальші роки і до кубізму, і до експресіонізму.

"Спляча дівчина" примітна ще й тим, що вона лише одного разу демонструвалася публічно - це сталося в 1989-1990 роках на виставці у Музеї сучасного мистецтва в Лос-Анджелесі. Картину виставили на торги спадкоємці колекціонерів Філіпа і Беатріс Герш. Торги Sotheby's, на яких відбудеться продаж "Дівчини", пройдуть 9 травня в Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «"Сплячу дівчину" віддадуть за 40 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі