середа, 31 жовтня 2007 16:14

Портрет молодого Рембрандта купили за 5 мільйонів доларів

Минулого тижня на англійському аукціоні "Костволд" у графстві Глостершир продали полотно "Молодий Рембрандт як Демокріт, філософ, що сміється" за $5 млн.

Портрет розміром 23,6 на 16,7 см висів у приватному будинку колекціонера з англійського міста Чиренчестер 50 років.

На аукціон власник подав полотно як портрет невідомого голландського живописця. Англієць сумнівався, що це Рембрандт. Організатор аукціону Філіп Олвуд звернувся до музею голландського художника в Амстердамі. Та фахівці не визначили авторства. Тому початкова ціна за полотно була $2 тис. На картині зображений голландський живописець XVII ст. Рембрандт. У нього довге волосся, художник сміється, зверхньо дивлячись на глядача.

Протягом аукціону ціна піднялася до $2,5 млн. Полотно придбав чоловік, що не захотів називати своє ім"я. Він упевнений, що "Молодий Рембрандт як Демокріт, філософ, що сміється" — автопортрет.

Якщо це так, власник картини зробив вдалу покупку. Бо рекордна ціна на картини Рембрандта на аукціоні становить $28,7 млн. Саме стільки 2000-го невідомий заплатив за "Портрет 62-річної жінки" на аукціоні "Крісті" в Нью-Йорку. А в січні цього року на аукціоні "Сотбіс" по телефону купили картину "Святий Іаков"за $26 млн.

Зараз ви читаєте новину «Портрет молодого Рембрандта купили за 5 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути