вівторок, 10 квітня 2007 10:52

"Російську премію" отримав український прозаїк

9 квітня 2007 року в Москві були оголошені лауреати "Російської премії". Кращим російськомовним автором з країн колишнього СРСР став український прозаїк Марат Немєшев, відмічений за роман "Книга для...".

У категорії "Мала проза" нагорода дісталася киргизькому авторові Таїпу Ібраїмову за збірку повістей "Старий і Ангел". У 2007 році "Російська премія" вперше розділилася на три категорії: велика і мала проза, поезія.

У останній номінації переможницею виявилася харків"янка Анастасія Афанасьєва з книгою віршів "Бідні білі люди". Про підсумки премії повідомила газета "Ведомости".

Всі переможці отримають по $3 тисячі. Журі премії очолював Чингіз Айтматов.

Поет Гліб Шульпяков резюмував підсумки конкурсу: "На жаль, майже всі автори прагнуть бути саме яскравими, особливими. Ефектними. Якщо у віршах це ще має якийсь вигляд, то в крупній прозі - ні. Від робіт не виникає відчуття цілісності, глибини висловлювання. А якщо виникає, то дуже нарочитої, вимученої. Боюся, це діагноз", пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Російську премію" отримав український прозаїк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі