Ексклюзиви
четвер, 16 березня 2017 17:46

"Приймати мовні квоти після трьох років війни принизливо" - Забужко

"Приймати мовні квоти після трьох років війни принизливо" - Забужко
"Приймати мовні квоти після трьох років війни принизливо" - Забужко. Фото: telegraf.com.ua

Письменниця Оксана Забужко назвала закон про квоти на українську мову в телеефірі маленьким кроком у боротьбі за національний інформаційний простір.

Про це повідомляє "24".

"Подібні закони додають оптимізму. Але це — лише маленький крок у правильному напрямку. Війна за інформаційний простір триває і не закінчиться найближчим часом. А взагалі, приймати мовні квоти після трьох років війни принизливо", - сказала Оксана Забужко.

"Кожен наш рух до української мови, здіймає хвилю пилу з боку Росії. Із неї раз-по-раз виринає чергова Маша Столярова – "смотряща" від ФСБ за українською пресою. Росія продовжує вести агресивну пропаганду у нашому інформпросторі. Це відбувається незалежно від стихання чи загострення бойових дій на Донбасі", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можуть закрити ще один телеканал

16 березня Верховна Рада прийняла законопроект про квоти на українську мову в телеефірі. Документ передбачає обов'язкову частку україномовних передач і фільмів на телебаченні в обсязі не менш як 75%.

Зараз ви читаєте новину «"Приймати мовні квоти після трьох років війни принизливо" - Забужко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі