середа, 11 квітня 2018 21:45

Покажуть фільм, сюжет якого будуть змінювати глядачі

Організатори 5-го фестивалю кіно та урбаністики "86", який 9-13 травня пройде у Славутичі на Київщині, оголосили програму кінопоказів. Крім фільмів, готують музичну програму, яку оголосять згодом. Цьогоріч слоган фестивалю - "Щось невловиме". Gazeta.ua пропонує добірку найцікавіших фільмів, які покажуть у Славутичі.

Повстання у Мариборі (США, Словенія)

Жителі словенського міста Марибор злі на місцевих корупціонерів, почали бурхливі протести. Режисери фільму знімали протистояння з різних кутів і точок зору. Глядачам пропонують самим керувати сюжетом стрічки. Як і учасники повстань, зможуть обирати, як вчинити в певній ситуації: наприклад, долучитись до мирної демонстрації чи брати штурмом мерію. Під час показу фільм час від часу зупинятимуть. Глядачі мають прийняти рішення - за якою камерою слідувати. Так творці фільму спонукають задуматися, чи можна змінити своє місто чи країну на краще за допомогою насильства.

Смак цементу (Ліван, Німеччина, Сирія, Катар, Об'єднані Арабські Емірати)

Бейрут, столицю Лівану, активно забудовують. Основною робочою силою на будівельних майданчиках є біженці із Сирії. Зводять хмарочоси на чужині, у той час як їхні власні домівки на батьківщині перетворюють на попіл під час бомбувань. У Лівані позбавлені будь-яких прав, живуть у підвалах. Відрізані від дому, щоночі збираються перед маленьким телевізором. Дивляться новини, щоб дізнатися, що коїться вдома.

8 годин (Україна)

Середньостатистичний робочий день триває 8 годин - третину доби. Українська режисерка Лєна Шуліка вирішила дослідити, як люди витрачають цей час, чи щасливі вони від цього? У фільмі шестеро героїв діляться власним досвідом і висновками.

Автор: 86.org.ua
  Кадр з фільму "8 годин"
Кадр з фільму "8 годин"

Фонко (Швеція, Німеччина)

Творці дослідили близько десятка африканських країн і створили путівник їхньою музичною сценою. В Африці активно розвивається електронна музика, зливається з традиційними стилями. Появі нових талантів сприяє виникнення нових технологій та швидкісних комунікацій. У фільмі покажуть найвідоміших артистів континенту. Свою творчість вважають способом протесту проти безробіття і злиднів.

Київський фільм. Перший епізод (Україна)

У центрі стрічки - Подільський міст, який будується у Києві з 1993 року. Місцеві мешканці намагаються використовувати його за призначенням — як переправу з одного берега Дніпра на інший, однак часто це пов'язано з ризиком для життя. Також міст уподобали прихильники екстремальних видів спорту. А представники міської влади використовують недобудований міст для своїх передвиборчих обіцянок.

Автор: 86.org.ua
  Кадр з фільму "Київський фільм. Перший епізод"
Кадр з фільму "Київський фільм. Перший епізод"


Фестиваль кіно та урбаністики "86" щорічно відбувається у Славутичі. Це - наймолодше місто України. Його створили 1986 року. Місто звели після аварії на ЧАЕС – для виселених із Прип'яті працівників станції та їхніх родин. 25-тисячне місто розташоване на Чернігівщині, однак адміністративно належить до Київської області.
Зараз ви читаєте новину «Покажуть фільм, сюжет якого будуть змінювати глядачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі