середа, 11 квітня 2018 15:35

У фільмі "Арка" оркестр зіграв під накриттям 4-го енергоблоку ЧАЕС

У фільмі "Арка" оркестр зіграв під накриттям 4-го енергоблоку ЧАЕС
У музичному фільмі "Арка" використали маловідомі архівні кадри аварії на ЧАЕС. Фото - Facebook

26 квітня на Поштовій площі у Києві зіграють постсимфонію з короткометражного музичного фільму "Арка" Ірини Ніколаєнко. Картину покажуть відразу кілька українських ТБ-каналів. Фільм присвячений будівництву захисного саркофагу для 4-го енергоблоку Чорнобильської атомної станції. Зйомки проходили восени 2016 року у Прип'яті на Київщині.

Головний герой - будівельник, який народився у Прип'яті. Під час аварії на ЧАЕС його 10-річним евакуювали до Києва. 2016-го приїздить у зону відчуження на будівництво саркофагу. Порівнює нинішній стан Прип'яті із тим, що пам'ятає з дитинства. Його зіграв Євген Сичов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 українських фільмів, які виходять у прокат 2018-го

Події фільму відбуваються на тлі концерту під аркою-накриттям. 150 київських музикантів етно-симфонічного оркестру записали там постсимфонію "Арка". Рок-музикант Микита Рубченко створив музику після екскурсії до зони відчуження. Сценарій фільму створила продюсер Ірина Ніколаєнко.
- Хотіли показати історію від трагедії на ЧАЕС до позитивної точки. Коли накрили саркофаг над 4 енергоблоком - виникло відчуття завершеності, - каже Ірина Ніколаєнко. - Також показуємо, що зона відчуження - страшна лише на перший погляд. Творчі люди - музиканти, режисери, художники знаходять у ній особливе натхнення. А отже у цієї забутої території є майбутнє. Коли зіграли перші акорди симфонії - у будівельників арки на очах з'явились сльози.

"Арка"перемогла на 5 міжнародних фестивалях короткометражних фільмів. Зокрема отримала приз в Італії як "Найкращий музичний фільм".

У фільмі "Брама" Володимира Тихого головна героїня 86-річна баба Пріся живе в Чорнобильській зоні відчуження, самостійно бореться зі свавіллям влади. Сценарій оснований на п'єсі Павла Ар'є "На початку і наприкінці часів".

Зараз ви читаєте новину «У фільмі "Арка" оркестр зіграв під накриттям 4-го енергоблоку ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі