вівторок, 05 березня 2013 11:20

"PinchukArtCentre - це міська сміттярка мистецтва" - фотохудожник Віталій Васильєв

Автор: Фото: Ольга Каменєва
 

Фотохудожник 47-річний Віталій Васильєв вважає, що українцям прививають поганий смак виставками, які демонструються у PinchukArtCentre в Києві.

На його переконання, туди звозять найгірші роботи розкручених і грошовитих митців.

"Пінчук-арт центр - це міська сміттярка мистецтва, - заявляє фотохудожник. - Там іноді щось вартісне проскакує. Але переважно там розкручені художники. За весь, час поки "Пінчук" існує — жодної достойної виставки там не було. Те, що вони показують, позиціонують як трендове світове мистецтво. Якби це було так, то світ взагалі не має ніякого мистецтва. У Пінчука є директори, які йому радять. А ці художники, яких він привозить, підтримані добре фінансами. Носиться він з Херстом, а я вважаю, що Херст - тільки хороший менеджер. Він нічого своїми руками не робить. Брати Чепмени, яких зараз показують - це просто сміх. Вони роблять лайно і кричать: це круто, дивіться! У Пінчук Центр люди йдуть, як метелики на вогонь, і розчаровуються".

Найбільше Віталія Васильєва обурює те, що українським художникам у PinchukArtCentre відведене скромне виставкове місце біля туалету.

"Найбільш знакове в "Пінчук-Центрі" - українські художники мають там одне фіксоване місце - в куточку біля туалету. Хто в тому "туалеті" виставлявся, я їх не поважаю. Вони всі на службі в когось. Їм потрібно бути поруч з таким меценатом, яким себе позиціонує Пінчук. Премія для світових художників у Пінчука - сто тисяч доларів. А для українських художників - сто тисяч гривень. Так він оцінює Україну".

Зараз ви читаєте новину «"PinchukArtCentre - це міська сміттярка мистецтва" - фотохудожник Віталій Васильєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі