понеділок, 18 лютого 2013 17:25

Розіп'яті клоуни та обгризені скелети - у PinchukArtCentre відкрили чотири нових виставки
10

Тоні Оурслер "Обмерзлі"
Фото: Фото надані PinchukArtCentre
Тоні Оурслер "Фіолетовий пил"
Тоні Оурслер "Aitia"
Джейк та Дінос Чепменови "Секс І"

У PinchukArtCentre відкрилися відразу чотири нових виставки: скандальних британських концептуалістів Джейка і Діноса Чепменових, американського художника Тоні Оуслера, українського художника Олексія Салманова і експозиція робіт сімнадцяти художників в рамках колекційної платформи.

Для Джейка і Дінос Чепменових це перша персональна виставка в Україні. Проект під назвою "Курча" збудований навколо нової масштабної інсталяції митців "Все зло світу" (2013), яка формує цілісний погляд на головні теми творчості братів - Голокост, жорстокість і смерть.

Виставка Тоні Оурслера під назвою "agentic iced etcetera" об'єднує в собі нові спеціально створені роботи художника, в тому числі інсталяцію, яка говорить українською мовою, а також ряд відомих арт-об'єктів американського художника. У всіх творах автор піднімає теми випадковості в повсякденному житті, наповнених ендорфіном відносин та схильності до магічного мислення, але проблематика цим не обмежується. Людське обличчя і те, як воно одночасно виражає і маскує емоції, також є ключовою темою творчості Оурслера.

Інсталяція українського художника Олексія Салманова "У лісі дешевше", представлена ??на 4-му поверсі в PinchukArtCentre, розгортається в двох розділах, в двох залах і в двох типах фізичного простору. Концентрований архів проекту заповнює перший зал. Фото- та відеодокументація перформансу, предмети з місця дії і символічні артефакти, представлені у візуальній площині, запрошують глядачів до активного читання. Відео-проекція в другому залі навпаки провокує споглядання, відсилаючи до циклічності часу і простору, які артикулюються художником в проекті.

Також в PinchukArtCentre був представлений проект "Колекційна платформа 4: Емоції і технології" - нова експозиція робіт сімнадцяти художників, яка пропонує селективний погляд на два основних протилежних понять нашого життя: емоції і технології. Виставка являє собою динамічне поєднання робіт провідних українських та іноземних художників, серед яких: Сергій Братков, Ілля Чичкан, Грегорі Крюдсон, Олафур Еліассон, Андреас Гурскі, Деміен Херст та інші. На експозиції представлені роботи, які раніше в Україні не виставлялися.

Зараз ви читаєте новину «Розіп'яті клоуни та обгризені скелети - у PinchukArtCentre відкрили чотири нових виставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі