Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2013 12:15

У Києві показують відверті портрети нудистів та сучасної жінки
14

Олег Харченко
Фото: Фото: "Я.Гретера"
Олег Харченко
Олег Харченко
Олег Харченко
Олег Радван

У галереї арт-центру "Я.Гретера" діє виставка робіт трьох українських художників - Олега Харченка, Олега Радвана та Євгенії Антонової.

"У мене була ідея зробити виставку, яка відповідає сучасним настроям у суспільстві, - каже Леонора Янко, директор галереї "Я.Гретера" та куратор виставки. - Запросили трьох авторів, які по-своєму переосмислюють тему "трансормацій."

Їхні роботи об'єднали загальною ідеєю під назвою "Деформації". Це своєрідна спроба художників віднайти метаморфози особистості під впливом внутрішніх змін та суспільних подій. Під "приціл" учасників проекту потрапило людське тіло з його внутрішніми та зовнішніми деформаціями.

Серія портретів і фігур художника Олега Радвана наповнена соковитими і контрастними кольорами - червоний межує зі смарагдовим, фіолетовий з насичено-оранжевим.

"Більшість з портретів Олега Радвана - це портрети однієї й тієї ж людини, але по іншому зображеної на його картинах, трансформовані і переосмислені. Є серед них жінка, яка колись була Міс Краси, є просто знайомі художника" - пояснює куратор виставки.

На картинах Олега Харченка переважно оголені чоловіки та жінки. У роботах схоплена мить переходу, деформації особистості під натиском моральності. Відношення людини до власного тіла та до тіла оточуючих.

"На перший погляд його роботи можуть здатися трохи дивними, бо намальовані на мішковині. Нудисти стали основним сюжетом його серії робіт для цієї виставки. Його полотна - це своєрідний мікс натуралізму, соціальних реалій, в яких ми живемо" - каже Леонора Янко.

Молода київська художниця Євгенія Антонова досліджує грані буття жіночого тіла. Зображення тіла жінки, її ніг, рук, стегон, обличчя переплітається з незвичними візуальними геометричними формами.

"Євгенія Антонова спершу робила компютерний макет для своїх картин, потім трансформувала його за допомогою олійних фарб, - пояснює директор галереї Леонора Ланько. - Саме її серія робіт називається "Деформації", що дало назву усій виставці. Вона зобажає світ сучасної жінки - жінка всередині себе і жінка, яка співпрацює з оточуючим світом. Ці картини треба не дивитися, а відчувати".

У роботах художниці тіло виступає як дві протилежності - біологічна фігура, з її тяжінням до насолоди і бажанням бути досвідченою та спокушати. І жінка як "соціальна конструкція", яка балансує на межі між собою справжньою та тим, ким її хоче бачити суспільство.

Виставка триватиме до 31 березня. Галерея знаходиться по вулиці Гетьмана, 6 (ТРЦ "Більшовик", блок А). Працює щодня з 11:00 до 21:00.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують відверті портрети нудистів та сучасної жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі