пʼятниця, 15 лютого 2013 16:12

Художник Георгій Делієв відриває своїх персонажів від землі
17

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

У музеї гетьманства в Києві триває виставка живопису і графіки народного артиста України, художнього керівника театру "Маски-шоу" Георгія Делієва "За межами сили тяжіння".

Мистецтвознавці називають стиль, в якому працює Делієв, фантасмагоричним реалізмом. Худодник пише побутові ситуації крізь призму фантасмагоричних образів. Полотно, назване "Клоун який летить у село Су з кавуном, щоб подарувати його преподобному Суо лі Бо", зображує події точно так, як описано в назві: клоун дійсно лелить з кавуном.

Багато персонажів картин Делієва - або відірвалися від землі, або тільки думають ("Дівчина, яка дивиться в небо"). Велосипеди, на яких роз'їжджають Делієвські жінки, турніки, на які вилазять діти - теж засоби піднятися над земною поверхнею, не дотикатися до неї.

Ціла серія картин присвячена пустелі: найбільше на фоні гарячої пустелі художник зображує жінок у широких спідницях сонце-кльош стилю 50-60-х років та улюблених клоунів. Автор має також серію картин з ангелами. І з єдинорогами. Каже, персонажі картин схожі на нього або зовнішніми рисами, або поведінкою. Значна частина експозиції - пейзажі, які автор зробив у різних куточках світу, де побував.

Найчастіше пише картини під час гастролей. Художнього приладдя з собою не бере, купує відразу на місці у спеціальних крамницях. Делієв пише картини уже більше 20 років.

"В дитинстві я мріяв стати художником, навіть вибирав, де вчитимуся на нього. Але вийшло, що став мімом, клоуном, режисером театру. Тому критики часом вважають мій живопис за таке собі хобі, мовляв, намалював якісь шаржі на серветках і хоче похвалитися".

Зараз ви читаєте новину «Художник Георгій Делієв відриває своїх персонажів від землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі