середа, 22 серпня 2012 12:24

Не призначена в.о. директора музею "Молода гвардія" має намір подати позови до ЗМІ про відшкодування моральної шкоди

Не призначена в.о. директора музею "Молода гвардія" має намір подати позови до ЗМІ про відшкодування моральної шкоди
Фото: vk.com/

Олена Чорна, яка стала відома завдяки інформації про її призначення в.о. директора музею "Молода гвардія" в Краснодоні (Луганська область) і відвертих фотографій з соцмереж, має намір подати позови до ЗМІ про відшкодування моральної шкоди. Як повідомив її адвокат Ігор Чудовський, вона має намір захистити свою честь і ділову репутацію.

За його словами, відверті фотографії Чорної знаходилися в закритому доступі на її сторінці в "Однокласниках". Крім того, він зазначив, що Олена Чорна є чиновником  - "її посада - начальник управління адміністративних послуг Краснодонської міськради" і, у зв'язку зі скандалом, у неї погіршилося здоров'я.

"Її сторінку зламали і взяли звідти ці фотографії, тоді як фото можна використовувати тільки за згоди людини. Потім у ЗМІ з'явилося звернення, підписане співробітниками музею про те, що вони проти її призначення в.о. директора. І разом із зверненням розіслали ці фотографії. Насправді, я був у музеї і розмовляв із співробітниками, вони кажуть, що не писали цей лист, що вони пенсіонери і взагалі не вміють користуватися інтернетом", - сказав Чудовський.

При цьому він уточнив, що Олена Чорна дійсно повинна була отримати посаду, але не в.о. директора, а заступника директора музею "Молода гвардія" з господарської частини.
Адвокат не виключає, що його клієнтку хотіли дискредитувати в зв'язку з тим, що вона, отримавши цю посаду, стала б перевіряти, як витрачаються кошти, виділені музею на святкування 70-річчя Молодої гвардії.

"Виділили 40 мільйонів, куди вони витрачені - незрозуміло, через місяць ювілей, ще нічого не зроблено. Які фірми ведуть освоєння цих грошей - незрозуміло. Навіщо пускати людину до перевірки, легше її зганьбити і кинути", - сказав Чудовський.

Він також зазначив, що правоохоронці займаються пошуком того, хто зламав сторінку Чорної.

"Ми написали заяву в СБУ, яка займається електронними злочинами, в спеціальне відділення міліції, яке також може вирахувати, з якої айпі адреси була атака на її сторінку і злам. Що стосується позовів до ЗМІ, то загальну суму збитку поки не розрахували, але по кожному ЗМІ вона буде різна, і її розмір буде залежати від популярності ЗМІ, тиражу, рейтингу, кількості відвідувачів на сайті і кількості переглядів", - сказав І.Чудовський.

За його словами, позови до ЗМІ будуть подані в один з судів Луганська наступного тижня.

Як повідомлялося раніше, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що виконуючою обов'язки директора музею "Молодої гвардії" в Краснодоні (Луганська обл.) нібито призначена Олена Чорна замість Анатолія Нікітенко, який не може керувати музеєм за станом здоров'я. При цьому, до інформації додавалися відверті фотографії  Олени Чорної, узяті з соціальних мереж.

Луганська обласна рада стверджує, що не призначав Олену Чорну в.о. директора музею "Молодої гвардії". Пізніше працівники музею підтвердили, що їм не відомо про це призначення.

"Директора музею з приставкою в.о. призначає голова обласної ради Валерій Голенко своїм розпорядженням. Щодо Олени Чорної такого розпорядження не було. Вона жодного дня не працює в музеї, та інформація, що з'явилася в ЗМІ, не відповідає дійсності", - сказала прес-секретар облради Олена Бугаєць.

Зараз ви читаєте новину «Не призначена в.о. директора музею "Молода гвардія" має намір подати позови до ЗМІ про відшкодування моральної шкоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі