субота, 09 червня 2012 17:00

На виставці "Львів 2012" футбольних фанів знайомлять з місцевим мистецтвом
17

Свої роботи показали митці з усієї країни
Фото: Фото: Ольга Швед
Футбольні фани не дуже розуміються на мистецтві
Виставка працює в центрі Львова
Деякі роботи досить чудернацькі
На виставці є більше 200 робіт

8 червня у Львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17 відкрили групову виставку живопису, скульптури, пластики "Львів 2012".

"Палац мистецтв знаходиться в самому історичному серці Львова і у центрі футбольних подій, тому вирішили усі зали використати для презентації робіт найкращих художників Львівщини. Звісно, є фанати, яким окрім футболу нічого не потрібно, але є такі, які захочуть пізнати культуру й мистецтво нашого краю. Найкраще це буде зробити на виставці "Львів 2012", адже у шести залах – більше двох сотень робіт", – розповів організатор виставки Орест Шейка.

На виставці представлений живопис, графіка та пластика відомих львівських художників: Петра Гулина, Сергія Савченка, Юрка Коха, Бориса Буряка, Юрія Бажая, Михайла Демцю, Сергія Міхновського, Лесі Квик та інших. Експозицію доповнюють роботи митців з Києва, Одеси, Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців, Донецька, Кривого Рогу.

Португалець Жозе Перто із другом випадково потрапив на виставку.

"Ми вранці приїхали у Львів, заселилися в хостел, гуляли містом. Зайшли у Палац мистецтв на виставку, нам волонтери підказали. Я не дуже розуміюся на мистецтві, більше на футболі, але ваші художники вміють малювати. Такі великі картини, усі яскраві. Класно, що нас безкоштовно впустили. У нас на відкриття в галереї ходить лише богема, іншим можна лише наступного дня. Найбільше мені сподобалися скульптури із трьома конями та фігурка якоїсь старенької дами із квітками. Мені пояснили, що це бабця, яка продає квіти. У нас квіти продають молоді гарні дівчата, а бабусі відпочивають вдома ", - сказав чоловік.

Триватиме виставка "Львів 2012" до 30 червня.

Зараз ви читаєте новину «На виставці "Львів 2012" футбольних фанів знайомлять з місцевим мистецтвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі