четвер, 07 червня 2012 18:36

У Лос-Анджелесі показали новинки геймерського світу
12

Модель вдягнена як героїня гри Касс з Trion Worlds Defiance
Фото: Фото: Reuters
Персонаж з гри Aliens Colonial Marines від Sega
плакат гри Epic Mickey 2 від Діснея

У Лос-Анджелесі відкрилася виставка Electronic Entertainment Expo-2012. У перший день її роботи творці ігор показали свої останні проекти представникам індустрії та пресі. Вдалося подивитися на такі ігри, як Hitman: Absolution, Sleeping Dogs, файтинг Injustice: Gods Among us і Resident Evil 6, а також дізнатися про те, що увійде в додаток для Star Wars: The Old Republic.

Hitman: Absolution

Як вже було відомо раніше, Hitman: Absolution є не канонічним сюжетним продовженням основної серії, а свого роду сюжетним відгалуженням. У цій грі Агент 47 діє не за завданням свого Агентства, а абсолютно сам по собі: в Absolution він на прохання Діани Бернвуд шукає якусь Вікторію (але не з метою вбити) і мандрує по країні в пошуках тих, хто може дати йому інформацію про неї .Якщо сюжет не вписується в основну тимчасову лінію Hitman, то основа його геймплея залишилася абсолютно незмінною. Агенту 47 потрібно усувати свої цілі різними способами, використовуючи всі підручні предмети і всю доступну інформацію. На виставці в Лос-Анджелесі можна було пройти одну з місій гри, в якій головному герою потрібно усунути гангстера на прізвисько Король, який відмінно проводить час посеред Чайнатауна в оточенні простих смертних, поліцейських і охоронців. І хоча герой може просто підібратися до нього ближче, пристрелити і зробити ноги, це буде банально, не елегантно і зовсім не в стилі Агента 47. Набагато цікавіше підслухати, наприклад, як Король домовляється зі своїм драгділером, потім відшукати "апартаменти" цього драгділера і отруїти наркотики, що лежать там, отрутою риби фуги, що викликає зупинку дихання. З тим же успіхом можна просто використовувати кімнату дилера як місце, з якого відкривається чудовий вид на Короля - особливо якщо у вас в руках снайперська гвинтівка, або просто замінувати машину гангстера, а потім відправити його на той світ красивим вибухом. Все залежить тільки від вибору гравця.

Sleeping dogs

Ще однією значущою грою для Square Enix на E3 став кримінальний екшн Sleeping Dogs, в якому розповідається про поліцейського під прикриттям, що бере участь в розборках у великому Чайнатауні - тобто Гонконзі. Зовсім недавно глава американської Square Enix, розговорився, назвав колег з Activision ненормальними за те, що вони не стали видавати цю гру. Він пообіцяв, що в Sleeping Dogs буде історія не гірше, ніж в Mass Effect 3, бої не поступляться найкращим файтингам, а гонки будуть гарні, як в Need for Speed. Поки всього цього в новому GTA-клоні в екзотичному сеттінгу непомітно. Там дійсно багато махають ногами і руками (в дусі стереотипу, що кожен китаєць - майстер якогось незвичайного бойового мистецтва), і з часом герой може дізнаватися нові комбо, які збільшать його арсенал "Тигрів, які ламають хребет водному дракону", але цим подібність до файтингу обмежується.

Injustice: Gods among us

На E3 в Лос-Анджелесі показала свій новий проект студія NetherRealm, яка рік тому перезапустила Mortal Kombat. Ідея файтинга Injustice: Gods among us сама по собі не виглядає проривом: ще одна гра про те, як один супергерой зі смаком б'є морду іншому супергероєві з іншої гілки всесвіту DC, не відрізняється свіжістю і новизною. Але на практиці Injustice виявилася однією з найбільш вражаючих ігор нинішньої виставки.
В основі своїй всі дійсно нехитро: герої всесвіту DC (поки там показали тільки Флеша, Бетмена, Супермена, Чудо-Жінку і Соломона Гранді) зібралися в якомусь світі і почали один з одним боротися. Але NetherRealm замахнулися на щось більш складне, ніж гра з мордобоєм: вони ввели в гру руйноване (і використовується) оточення.

Кожна арена, на якій проходить бій, ділиться на два (рідше три) рівня, при цьому в кожного з них є свої особливості. Наприклад, у місті майбутнього, на узбіччі вулиці, де билися Бетмен і Соломон Гранді, варто симпатична жовта машина, яку кожен з героїв може використовувати відповідно до своїх здібностей.

Resident Evil 6


За новою Resident Evil дуже добре видно, що творці серіалу вирішили трохи відмотати назад і хоч якось відтворити атмосферу, знайому гравцям по перших частинах. Ось, наприклад, взяти Леона Кеннеді: його історія починається з того, що він вибиває мізки зомбі-президенту, який став жертвою нового c-вірусу, і намагається в компанії президентської дочки забратися подалі від захоплених живими мерцями територій. Кеннеді блукає по темних коридорах будівлі, де все й сталося, і намагається знайти вихід (а заодно допомогти місцевому чиновнику врятувати доньку). У кутах щось шарудить, десь далеко завивають ходять небіжчики, а засмучений батько сам ось-ось перетвориться на упиря. Екшна в перші двадцять хвилин гри небагато: битви з небіжчиками починаються тільки в самому кінці, і до них самою серйозною перешкодою, яка зустрічається герою, є перевернуті стільці в банкетному залі.

Star Wars: The Old Republic

Розробники SWTOR на E3 в цьому році представляли новий контент, який повинен з'явитися в грі найближчим часом (до речі, тестування поновлення 1.3 почалося буквально сьогодні, так що подивитися на нього можна вже зараз). Найголовнішою новиною стало те, що BioWare збільшить левел-кап в грі (правда, розробники поки не хочуть говорити, до якого рівня), і те, що персонажів можна буде вільно переносити з одного сервера на інший.

У грі також повинна з'явитися нова планета - Макеба, де представникам Імперії і Галактичної республіки доведеться протистояти підступним Хатта. Творці гри також пообіцяли збільшити кількість варзон, додати нові операції, флешпоінти і космічні бої і переробити режим складності Nightmare.В SWTOR додадуть нову ігрову расу, а ще там з'явиться додатковий компаньйон, який буде доступний в грі - дроїд-ассасин HK-51. Правда, знайти його, за словами розробників ігор, буде непросто. В якості приємного бонусу BioWare обіцяє нові скіли та додаткові можливості зміни зовнішності персонажів.

До речі, BioWare, схоже, не задовольнилася поточним числом передплатників і вирішила залучити нових гравців. Раніше компанія проводила безкоштовні вікенди, а тепер вона вирішила зайти трохи далі: цього літа в SWTOR можна буде грати абсолютно безоплатно, тобто даром, аж до п'ятнадцятого рівня.

Зараз ви читаєте новину «У Лос-Анджелесі показали новинки геймерського світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути