вівторок, 27 лютого 2018 12:46

Мільярдеру прислали відрізане вухо його онука

Мільярдеру прислали відрізане вухо його онука
В український прокат вийде американський трилер режисера Рідлі Скотта "Усі гроші світу" Фото: KINOafisha.ua

8 березня в український прокат вийде американський трилер режисера Рідлі Скотта "Усі гроші світу".

Дія фільму відбувається у Римі 1973 року. Злочинці в масках викрадають підлітка на ім'я Джон Пол. Його дід, Пол Ґетті, найбагатша людина в світі. Нафтовий магнат-мільярдер дуже скупий. Викрадення його улюбленого онука не є достатньою підставою для нього, щоб розлучитися зі своїм багатством. Мати зниклого хлопця Ґейл просить Ґетті заплатити викуп, але той відмовляється. Жінці залишається покластися на загадкового агента служби безпеки Флетчера Чейса, в руках якого тепер знаходиться життя Пола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм за участю Кевіна Спейсі виходить в український прокат

Фільм заснований на реальних подіях 1973 року. Пол Ґетті був найбагатшою людиною світу в 1957—1976 роках. Його онука Пол Ґетті III викрали. Протягом п'яти місяців Ґетті-старший відмовлявся платити викуп $17 млн, пояснюючи: "У мене чотирнадцять онуків, якщо я сьогодні заплачу один пенні, тоді у мене буде чотирнадцять викрадених онуків". Щоб примусити його поступитися, викрадачі прислали Ґетті відрізане вухо онука разом з плівкою. Після цього мільярдер все-таки виділив кошти на викуп. Але — тільки $2,9 млн, 700 тис. з яких він позичив своєму синові під 4% річних. Коли онук подзвонив дідові, щоб подякувати йому, той відмовився підійти до телефону. Події настільки травмували Пола Ґетті, що той став зловживати наркотиками. Через них рано втратив слух і зір. Протягом багатьох років прикутий до інвалідного візка, він помер 5 лютого 2011 року в віці 54 років.

На роль Ґейл Харріс розглядалася Наталі Портман, але через зайнятість актриси роль дісталась Мішель Вільямс. Оголосили, що роль Жан Пола Ґетті виконає Кевін Спейсі. Фільм зняли з ним, але після скандалу замінили на іншого актора – Крістофера Пламмера. Сцени з його участю творці дознімали вже після того, як фільм був повністю готовий.

Американському актору та режисеру Кевіну Спейсі закидають расову нетерпимість.

Зараз ви читаєте новину «Мільярдеру прислали відрізане вухо його онука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі