середа, 14 грудня 2011 11:41

Львівський заповідник, який хотів закрити Табачник, став біосферним резервом України
9

Фото: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
Заповідник "Розточчя" на Львівщині

ЮНЕСКО надало статус біосферного резерву природному заповіднику "Розточчя" на Львівщині. Відповідний сертифікат у львівському палаці Потоцьких вручили міністру екології та природних ресурсів України Миколі Злочевському.

Його копії міністр вручив голові Львівської ОДА Михайлу Костюку та директору природного заповідника "Розточчя" Ярославу Бовту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вінницьких заповідниках заборонили кататись на джипах

"Ми зробили один із кроків, які поставив перед нами президент, - сказав Злочевський. - У подальшому я сподіваюся, що ця територія збільшиться за рахунок польської сторони. Створення такого транскордонного резервату стане гордістю Європи. Ліс, тварини, рослини будуть збережені для наших нащадків".

Створення такого біосферного резерву стало підсумком багаторічної наукової роботи. За словами Ярослава Бовта, це великий плюс для навколишнього середовища.

"Ми зможемо розвивати зелений туризм, проводити наукові дослідження на транскордонній території. Також матимемо змогу залучати інвестиції Євросоюзу, - розповів він. - Крім заповідних територій у резерв також увійшли ліси Рава-Руського, Старецького та Магерівського лісгоспів, старовинні дерев'яні церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерія Ялти хоче забрати 300 га заповідника: без цього курорт не буде вважатися містом

"Розточчя" займає майже 75 тисяч гектарів. Був створений у 1984 році. Наразі польська сторона "Розточчя" ще не має сертифікату ЮНЕСКО. Як повідомив Бовт, вони отримають його за півроку.

У 2010 році міністр освіти та науки Дмитро Табачник одним із своїх наказів намагався закрити заповідник "Розточчя". Однак окружний адміністративний суд Києва визнав такі дії міністра незаконними.

Зараз ви читаєте новину «Львівський заповідник, який хотів закрити Табачник, став біосферним резервом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути