четвер, 01 грудня 2011 07:30

Уламки ракет можуть падати на нашу територію

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Сполучені Штати наступного року введуть у дію комплекси протиракетної оборони в Іспанії, Нідерландах, Туреччині, Чехії, Польщі та Румунії. У відповідь Росія поставила на бойове чергування станцію попередження про ракетний напад у Калінінграді.

— Москва вважає, що розміщення елементів ПРО в Європі порушить баланс військових сил із США, — коментує співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова 49-річний Олексій Мельник. — Натомість Вашингтон запевняє, що ракети потрібні, щоб відбити можливі удари з боку Ірану та Північної Кореї. Але є і внутрішня основа заяв російського президента. Дмитро Медведєв хоче мобілізувати суспільство образом ворога. Щоб відвернути увагу виборців від внутрішніх проблем і трохи компенсувати падіння рейтингу правлячої партії "Єдина Росія" перед виборами.

Прямої загрози Україні елементи ПРО в Європі не містять. Але в разі збройного конфлікту з Іраном чи Північною Кореєю уламки ракет можуть падати на нашу територію. Більшу загрозу становлять ядерні вибухи за 150–200 кілометрів від українських кордонів. Тоді можливе радіоактивне забруднення.

Непряма загроза полягає у тому, що НАТО і Росія, сперечаючись, тягнутимуть нас на свій бік. Києву буде дуже важко зберігати нейтралітет та партнерські відносини одночасно.

Зараз ви читаєте новину «Уламки ракет можуть падати на нашу територію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути