вівторок, 06 грудня 2011 18:34

У вінницьких заповідниках заборонили кататись на джипах

У вінницьких заповідниках заборонили кататись на джипах

На Вінниччині почало діяти розпорядження голови обласної державної адміністрації "Про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області".

Як повідомили Gazeta.ua у Національному екологічному центрі України (НЕЦУ), згідно цього розпорядження районні державні адміністрації та структурні підрозділи облдержадміністрації повинні утриматись від проведення на територіях природно-заповідного фонду заходів із залученням звуковідтворювальної техніки в сезон розмноження фауни, а саме з квітня по липень включно.

Також розпорядження передбачає заборону проведення на заповіданих територіях масових заходів з використанням авто- та мототехніки.

"На території Вінницької області існують 2 регіональні ландшафтні парки надзвичайної природної цінності: "Середнє Побужжя" та "Дністер". Багато місць у басейнах Південного Бугу й Дністра зберегли красу та цілісність незайманих куточків природи. Як екологічні коридори, долини річок Південний Буг та Дністер мають величезне значення для збереження біологічного розмаїття, потребують захисту", - відзначила активістка НЕЦУ Марія Сторчило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологи закликали губернаторів заборонити джипінг у заповідниках

На її переконання, прийняття такого розпорядження областю є гарним прикладом поваги до природи в час, коли "хвиля спортивного хобі -  джипінгу - набирає обертів".

Нагадаємо, нещодавно екологічна громадськість України звернулася до керівництва обласних державних адміністрацій з проханням заборонити проведення джипінгу в об'єктах природно-заповідного фонду.

Зокрема, екологи запропонували взяти приклад Івано-Франківщини та Закарпаття, де місцева влада уже видала розпорядження про заборону джипінгу.

Зараз ви читаєте новину «У вінницьких заповідниках заборонили кататись на джипах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути