пʼятниця, 11 листопада 2011 15:31

Януковича номінують на антипремію "Будяк року" через мисливські утіхи

Януковича номінують на антипремію "Будяк року" через мисливські утіхи

Сєвєродонецька міська екологічна асоціація "Зелений світ" на чолі із Свєтіковим Олексієм номінувала президента Віктора Януковича на присудження у 2011 році антипремії Української гельсінської спілки з прав людини "Будяк року" у зв'язку з порушенням екологічних прав народу України.

Як повідомили Gazeta.ua у Національному екологічному центрі України, екологи таким чином пропонують відзначити "видатне" досягнення номінанта - ліквідацію Національного природного парку "Сіверсько-Донецький" - єдиного національного парку Луганщини.

"Спільними діями президента В. Януковича та Кремінської районної ради з порушенням прав українського народу на збереження природи рідного краю, з брутальним нехтуванням закону України "Про Загальнодержавну програму формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки" та міжнародних зобов'язань України у сфері захисту біорізноманіття, був ліквідований національний природний парк "Сіверсько-Донецький", - заявили екологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович вміє стріляти кабанів і співає у караоке ночами

Активісти вважають, що ці дії Кремінської районної ради та президента спрямовані на створення у заповідних Кремінських лісах "великого закритого мисливського господарства для царських утіх нинішніх володарів України".

Нагадаємо, 11 грудня 2009 року указом президента Віктора Ющенка N 1040/2009 на території Кремінського району був створений Національний природний парк "Сіверсько-Донецький". Нацпарк створювався з метою охорони єдиного збереженого на території Луганської області великого лісового масиву, в якому поки що зустрічаються півтори сотні видів рідкісних рослин і до сотні видів "червонокнижних" тварин.
Після зміни президента, у 2010 році Кремінська районна рада звернулась із позовом до Вищого адміністративного суду України про визнання незаконним цього Указу президента.

20 жовтня 2010 року президент Янукович у своїй заяві до суду з цим позовом погодився, на підставі чого суд визнав указ Ющенка про створення Національного парку "Сіверсько-Донецький" незаконним.

Зараз ви читаєте новину «Януковича номінують на антипремію "Будяк року" через мисливські утіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути