четвер, 27 жовтня 2011 18:33

Попову та Черновецькому хочуть перешкодити здійснити "геноцид зелених зон" Києва

Попову та Черновецькому хочуть перешкодити здійснити "геноцид зелених зон" Києва

Громадські активісти та екологи Києва заявили, що проект Генплану столиці до 2025 року розроблений на замовлення мера Леоніда Черновецького та голови КМДА Олександра Попова і покликаний унеможливити повернення розкраденої землі та знищити зелені зони Києва.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Національного екологічного центру України, у столиці 29 жовтня відбудеться новий марш на захист міста - за зелені зони, проти "Генплану-2025".

Учасники акції вважають, що цей проект є спробою узаконити відведення земельних ділянок в парках, скверах і історичних ареалах, "легалізувати накрадене попередніми поколіннями корупціонерів та створити можливості для комфортного грабунку столиці у майбутньому".

Крім того, на переконання активістів, новий Генплан є "геноцидом зелених зон" Києва.

"Передбачається знищення 7% парків, скверів та інших насаджень. Постраждають практично усі зелені зони у центрі міста та більшість на його околицях. В них заплановано звести торгово-розважальні комплекси, офіси та багатоповерхові житлові будинки", - пояснили екологи.

Також вони повідомили, що столичний Генплан-2025 є "благословінням" подальшій забудові історичних святинь Києва.

"Розробники відмовилися визнати особливо цінними землями територію навколо Києво-Печерської лаври та Собору святої Софії. Це означає - там можна будувати висотки, паплюжачи історичний вигляд тисячолітнього міста", - відзначили активісти.

На їхню думку, цей проект необхідно відхилити, а новий Генплан розробляти лише після повернення накрадених земель та проведення незалежного аудиту нинішнього стану міста.

Нагадаємо, найближчими тижнями в Києві планують затвердити новий генеральний план міста, розрахований на період до 2025 року. Чинний генплан Києва розрахований до 2020 року.

Слід також зазначити, що марш за зелені зони розпочнеться у Києві 29 жовтня о 12.00 театралізованою ходою від пам'ятника Ярославу Мудрому (м. Золоті Ворота) до Арки дружби народів, де відбудуться громадські слухання з приводу Генплану-2025.

Зараз ви читаєте новину «Попову та Черновецькому хочуть перешкодити здійснити "геноцид зелених зон" Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути