субота, 03 грудня 2011 13:00

Мерія Ялти хоче забрати 300 га заповідника: без цього курорт не буде вважатися містом

Мерія Ялти хоче забрати 300 га заповідника: без цього курорт не буде вважатися містом

Один з найбільших заповідників Криму - Ялтинський гірничо-лісовий - може втратити 330 гектарів своїх земель. Цю ділянку керівництво Ялти має намір включити в міську територію, сообшает Сегодня.

Днями місцеві депутати затвердили схему Генерального плану літньої столиці, згідно з якою її територія збільшиться з 1770 до 2200 гектарів. У зв'язку з цим Головному управлінню містобудування та архітектури доручили розробити проект землеустрою щодо встановлення нових кордонів.

Головний архітектор Ялти Володимир Івженко розповідає, що технічну роботу над проектом планують завершити вже цього року:

"Потім документи повинні затвердити міська рада та центральні органи влади Криму. На завершення за них буде голосувати Верховна Рада України, і є велика ймовірність, що парламент нас підтримає ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдання Могильова - знищити місцеву еліту у Криму

За словами директора ТОВ "Кримський інститут екології та проектування" Івана Шевчука, який займався розробкою документації, нічого страшного в тому, що в заповідника заберуть землю, немає.

"На сьогоднішній день у нього не існує кордонів, як і в самого населеного пункту. Ніхто не забороняє включати заповідну територію до складу міста. Ми зробили необхідні розрахунки, які потрібні для розвитку Ялти до 2030 року. Населений пункт повинен мати 50% озеленення своїй території, якщо цього немає, то місто не можна вважати таким. У нас же менше 20% ".

У науковій установі запевняють: заповідник увійде до складу міста з наявним статусом, відвідування людей в ньому буде обмежена, а будь-яке будівництво на території не планується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Околиці Херсонеса забудовують котеджами

Мешканці Ялти в благих намірах влади не впевнені. "Ви не знаєте про подальшу долю заповідника? Роздадуть землю депутатам, ті продадуть її за мільйонні бариші. Власники забудують ділянки особняками. Коли хоч що-небудь у нас робилося на благо? " - вважає мешканка Ялти Тамара Гавриліаді.

Кримські екологи теж не довіряють чиновникам:

"У нас є сумніви, знаючи технології і апетити людей, зацікавлених в отриманні землі. Якщо вони змінять статус з заповідника на національний парк або територію паркового мистецтва, то почнеться активне будівництво. Потрібно продумати механізми громадського контролю", - повідомив голова асоціації "Екологія і світ" Віктор Тарасенко.

Зараз ви читаєте новину «Мерія Ялти хоче забрати 300 га заповідника: без цього курорт не буде вважатися містом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути