середа, 04 листопада 2020 15:02

Культура та креативна індустрія отримали податкові пільги

Культура та креативна індустрія отримали податкові пільги
Документ звільняє отримувачів цільових культурних грантів від податку на прибуток, якщо йдеться про юридичних осіб, або податку на доходи - для фізичних осіб. Фото: Pixabay

Пільги для сфери культури та креативних індустрій запровадила Верховна Рада.

283 народних депутати підтримали законопроєкт, пише "Бабель".

Документ звільняє отримувачів цільових культурних грантів від податку на прибуток, якщо йдеться про юридичних осіб, або податку на доходи - для фізичних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна співпрацюватиме з Google задля розвитку туризму

Від цих податків також пропонують звільнити осіб, які ведуть незалежну професійну діяльність. Передбачено, що в разі неповного або нецільового використання гранта, суми якого не повернули надавачу, він визнається доходом і підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

Ще запроваджують знижену ставку ПДВ на рівні 7% на покази вистав, постановок, виступів мистецьких колективів, кінематографічних премʼєр, виставок, а також проведення екскурсій у музеях, зоопарках та заповідниках.

Також з 1 січня 2023 року по 1 січня 2025 року від ПДВ звільняється показ національних та іноземних фільмів, які дубльовані чи озвучені українською мовою на території України, за умови, якщо вони також адаптовані в україномовній версії для осіб з порушеннями зору та осіб із порушеннями слуху. Знижену ставку ПДВ на рівні 7% надаватимуть і готелям.

Кабмін виділив Міністерству культури 1 млрд грн, на 100 млн з яких буде виготовлено ​​медіапродукцію патріотичного призначення, зокрема серіали. Всі кошти було виділено з Фонду з боротьби з коронавірусною інфекцією, повідомила пресслужба Мінкульту.

Зараз ви читаєте новину «Культура та креативна індустрія отримали податкові пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі