четвер, 01 грудня 2016 14:09

Королева Англії попросила не вбивати Шерлока Холмса

  Кадр з  американського німого  фільму "Шерлок Холмс" 1916 року
Кадр з американського німого фільму "Шерлок Холмс" 1916 року

1 грудня 1887 року в Лондоні вийшла повість "Етюд у багряних тонах" 28-річного Артура Конан-Дойля. В книзі вперше з'являється приватний детектив Шерлок Холмс. Його прототип - професор Единбурзького університету Джозеф Белл. Студент-медик Дойль був у захваті від нього. Наставник з першого погляду міг визначити недугу, професію і характер хворого. Свою кар'єру детектива Шерлок Холмс розпочав у 24. За 12 років розкрив 500 справ. Артур Конан-Дойль написав 56 оповідань та 4 повісті про Шерлока Холмса. За ними зняли 210 фільмів.

Автор "вбив" детектива під час сутички з професором Моріарті з оповідання "Остання справа Холмса". Письменника закидали листами з вимогами повернути Шерлока. Писала навіть королева Англії Вікторія. Дойль нові пригоди Холмса почав створювати за 10 років.

Зараз за адресою Бейкер-стріт, 221б в Лондоні висить меморіальна дошка: "Тут із 1881-го по 1903-й жив і працював знаменитий приватний детектив Шерлок Холмс".

У музеї детектива за 6 фунтів стерлінгів - 192 грн можна почитати тогочасні газети, зіграти на улюбленій скрипці Холмса й полежати на його канапі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гоголя було нескладно завербувати" - опублікували невідомі факти біографії

Зараз ви читаєте новину «Королева Англії попросила не вбивати Шерлока Холмса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі