понеділок, 29 липня 2013 21:16

Конфлікт у "Мистецькому Арсеналі" може спровокувати бойкот художників

Конфлікт у "Мистецькому Арсеналі" може спровокувати бойкот художників
Володимир Кузнєцов Фото: starlife.com.ua

Гендиректор "Мистецького Арсеналу" Наталія Заболотна заборонила картину "Коліївщина: Страшний суд" на виставці "Велике і Величне" через страх перед органами, які стоять вище неї. Таку думку в ефірі каналу ТВі висловив сам автор роботи, художник Володимир Кузнєцов.

"Страх перед органами, які стоять вище неї (Заболотної — ред.). На наступний день мав прийти президент. П'ять днів під час виконання роботи всі ці образи були створені. На шостий день я приходжу, а вона(картина — ред.) раптово замальована. Після того, як прийшли Державна служба охорони президента і деякі люди. Цензура проходить обов'язкова", - сказав Кузнєцов.

За його словами, через конфлікт в "Мистецькому Арсеналі" деякі художники можуть заявити про бойкот.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Виставку в Мистецькому Арсеналі цензурували чорними квадратами

"Якщо не буде установлений факт цензури, якщо не буде чітко розставлено усіх моментів на чистоту, то це буде бойкот більшості художників", - додав Кузнєцов.

Нагадаємо, 26 липня відбулося відкриття масштабної виставки до 1025-річчя Хрещення Київської Русі "Велике та Величне" у "Мистецькому Арсеналі". Роботу Кузнєцова "Коліївщина. Страшний Суд" в останній момент було знято з експозиції.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт у "Мистецькому Арсеналі" може спровокувати бойкот художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі