Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2013 18:32

Заболотна бачила всі стадії моєї роботи — художник про знищену картину

Заболотна бачила всі стадії моєї роботи — художник про знищену картину
Фото: facebook.com

Мене не пустили в "Мистецький Арсенал" і сказали, що завершувати свою картину я не буду. Про це Gazeta.ua розповів художник Володимир Кузнєцов. Вчора його роботу до виставки "Велике і Величне" власноруч замалювала директор Арсеналу Натяля Заболотна.

Над картиною "Коліївщина: Страшний суд" Кузнєцов працював 4 дні.

"Заболотна бачила всі стадії моєї роботи. Постійно ходила туди-сюди, поки я малював, - розповідає художник. - Встиг зобразити лише чистилише і пекло. В останній вечір напередодні візиту президента я мав домальовувати ще рай. Прийшов в обід у четвер, а мене не пускають. Пояснили це тим, що я відійшов від ескізу."

За словами художника, із керівництвом Мистецького Арсеналу тему картини обговорили і всі погодилися, що Кузнєцов не малюватиме ескізу.

"Створюю роботу в процесі. Я імпровізую, - пояснює митець. - Це було обумовлено. Я показував усі сюжети з попередніх картин, Заболотна не зробила жодних зауважень. Ми домовилися, що я малюватиму 3 основні моменти: Коліївщину, нинішню українську дійсність і релігію."

На думку художника, проблема в тому, що директор Арсеналу підконтрольна державі. "Але Заболотна вирішила все сама і нічого не обговорила з художником," - додає Володимир Кузнєцов.

Зараз ви читаєте новину «Заболотна бачила всі стадії моєї роботи — художник про знищену картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі