понеділок, 02 квітня 2012 16:54

Картина Айвазовскього стане головним лотом торгів Sotheby's

Живописне полотно Івана Айвазовського "Вид Константинополя і Босфорської затоки", вартістю 1,2-1,8 мільйона фунтів стерлінгів, стане топ-лотом майбутніх торгів Sothebys, присвяченим мистецтву Сходу. Аукціон пройде в Лондоні 24 квітня, повідомляють РИА Новости.

"Айвазовський звертався до теми Константинополя не раз, у нього є картини з видами Айі-Софії і бухти Золотого рогу, але більшість з них не дуже великого розміру. А" Вид Константинополя і Босфорської затоки "- одна із значних робіт", - пояснила заступник генерального директора "Sotheby's Росія та СНД".

Ірина Степанова додала, що робота з Російського музею "Вид на Константинополь при місячному світлі" виконана за тими ж начерками і ескізами, що і дана картина.

"Незважаючи на різний час доби, композиційно обидві роботи майже ідентичні", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лондоні продали будинок Ван Гога за $ 900 тис.

Айвазовський вперше відвідав Константинополь в 1845 році як офіційний художник Адміралтейства Російської імперії.

"Вид Константинополя і Босфорської затоки", де зображена жвава життя порту з мечеттю Топхане Нусрет, за словами співрозмовниці агентства вже була продана на Sotheby's в 1995 році, і всі ці роки перебувала в одних руках.

"Незважаючи на те, що на ринку Айвазовський не рідкість, інтерес до художника не знижується. Навпаки, особливо зріс попит на великі й значні роботи, що в свою чергу і призвело до зростання цін на них", - пояснила представник аукціону.

Степанова пояснила, що Івана Айвазовського колекціонують не лише росіяни, але також американці, французи і британці.

Ще одним топ-лотом стане картина "Богослов", на якій зображений лежачий читає чоловік, турецького живописця Осман Хамді Бея (Osman Hamdi Bey) - полотно оцінили в 3-5 мільйонів фунтів стерлінгів.

Всього на спеціальних торгах східного мистецтва Sothebys буде представлено 33 лоти, з сукупним естімейтом більше шести мільйонів фунтів стерлінгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий графітяр Бенксі виставляє свої роботи на продаж

Також на торги будуть виставлені східні твори європейських художників. У тому числі акварелі "Зупинка в пустелі" Джона Фредеріка Льюїса (John Frederick Lewis), пейзажні зарисовки нільського подорожі Едварда Ліра (Edward Lear) "Острів Філе" і "Шейх Абаді на Нілі". Французький художник Ежен Фромантен (Eugene Fromentin) буде представлений композицією "Симун", італієць Альберто Пазіні (Alberto Pasini) - картинами "Переправа на Нілі" і "Дорога".

Особливо варто відзначити один з творів Біблійної серії Бориса Анисфельд - "Ребекку" 1913 року. Ця картину художник закінчив незадовго до того, як покинув Росію й емігрував в 1917 році в Нью-Йорк. Полотно оцінили в 200 -300 тисяч фунтів.

Sotheby's запланували сесію з трьох торгів: "Погляд на розкіш. Мистецтво Османської імперії" 24 квітня, "Мистецтва ісламського світу", 25 квітня та "Сучасне мистецтво Туреччини", 26 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Картина Айвазовскього стане головним лотом торгів Sotheby's». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі